Botoşani: Zeci de botoşăneni, pistolari fără drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciuna dintre persoanele cercetate pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiei nu a fost trasă la răspundere

Magistraţii au apreciat că deţinătorii de arme ilegale nu prezintă pericol social şi nu trebuie arestaţi.  

 Numai de la începutul acestui an 12 botoşăneni au ajuns în atenţia poliţiştilor, după ce în casele şi maşinile lor au fost găsite arme pentru care nu deţineau autorizaţie. Este vorba despre arme cu aer comprimat sau cu alice. 

 „Faţă de cei 12 suspecţi a început urmărirea penală pentru deţinere ilegală de arme şi încălcarea regimului armelor şi muniţiei”, a spus Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al Poliţiei Botoşani. 

Armele au fost aduse în ţară la începutul acestui an de tineri aflaţi la muncă în Italia, Spania şi Portugalia. „Le aduc în ţară ca să se laude. A ajuns o modă printre căpşunari să se întoarcă acasă măcar cu un pistol cu aer comprimat. Aflăm de existenţa lor după ce aceştia se laudă prin sat cu noile achiziţii sau ameninţă persoane”, ne-a spus V. P., poliţist criminalist. Printre cei 12 suspecţi se află şi „cumnatul” fostului premier Petre Roman. George Chifiriuc a intrat în atenţia anchetatorilor după ce, în casa tatălui său din localitatea Vlăsineşti, poliţiştii au găsit o carabină cu aer comprimat şi 67 de alice. Fratele Silviei Chifiriuc a cumpărat arma şi muniţia din Portugalia şi le-a introdus în ţară la începutul lunii februarie. Tânărul este cercetat penal pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiei.

Toţi sunt liberi

Anul trecut 29 de persoane s-au ales cu dosar penal pentru deţinere sau port ilegal de armă. Niciunul dintre posesori nu a fost arestat. „Pentru 14 persoane s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală pentru că magistraţii au apreciat că nu reprezintă pericol social, iar armele deţinute ilegal nu sunt periculoase”, a spus procurorul Aurel Simion.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite