Botosani: „Şoselele morţii“, patinoar pentru maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza unei lucrări de asfaltare făcută de mântuială, în condiţii de ploaie, căile de rulare devin aproape impracticabile.

„Şoselele morţii“ din judeţ sau cele două drumuri care leagă Botoşaniul de Suceava şi Dorohoi, au făcut în ultimii ani zeci de victime. Principala cauză a accidentelor este suprafaţa extrem de alunecoasă a şoselei care, în condiţii de umiditate, se transform într-un adevărat patinoar pentru maşini.
 Ambele drumuri se află în acest moment în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Botoşani, subordonată direct Ministerului Transporturilor. „E jale pe cele două porţiuni de drum. Cum plouă un pic, cum îţi alunecă maşina ca sania pe gheaţă”, a declarat Vlad Onofrei, şofer.
Reparaţii făcute
acum trei ani
Problema nu este străină autorităţilor, care par a fi cu mâinile legate în rezolvarea ei. „Aceste şosele nu se află în administrarea Consiliului Judeţean (CJ). Cu siguranţă atunci când s-au făcut asfaltări a fost ceva în neregulă cu materialul folosit. El s-a uzat foarte repede şi a creat o suprafaţă de tip mozaic, pe care dacă mergi cu viteză puţin mai mare s-ar putea să ajungi prin copaci“, a declarat Cristian Achiţei, vicepreşedintele CJ Botoşani.În urmă cu trei ani, ambele căi de rulare au intrat în reparaţii, iar lucrările au fost făcute de către Antrepriza de Lucrări Drumuri şi
Poduri Iaşi.
„Lucrarea a ieşit bine, dar şoseaua s-a lustruit datorită traficului greu. La acea dată, din testele pe care le-am făcut noi la teren, a rezultat o rugozitate în limitele stas-ului. Lustruirea căii de rulare nu a avut loc din vina firmei care a lucrat la partea carosabilă“, a declarat şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Botoşani, Vasile Gherase. Conform acestuia, până la sfârşitul anului pe cele două porţiuni de drum se va interveni cu un tratament special de refacere a suprafeţei de rulare.
Verdict: asfalt
de proastă calitate
În ultima perioadă, E 58, Botoşani - Suceava, şi DN 29 B, Botoşani-Dorohoi, au fost analizate de comisii de specialitate, care au decis că suprafaţa de rulare nu respectă normele de calitate. „Am solicitat celor de la Administrarea Drumurilor Naţionale din Iaşi să analizeze starea acestor şosele. În urma studiilor, specialiştii de acolo au constatat că drumul nu are o aderenţă corespunzătoare deplasării traficului în condiţii de siguranţă“, a spus Teodor Orhei, specialist în cadrul Poliţiei Rutiere Botoşani.
Rezultatele analizei i-au determinat pe cei de la Secţia de Drumuri Naţionale Botoşani să ia măsuri. Pe unele porţiuni viteza a fost restricţionată la 40 sau la 70 de kilometri pe oră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite