Botoşani: Rezervări cu un an înainte pentru clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Rezervări cu un an înainte pentru clasa I
Botoşani: Rezervări cu un an înainte pentru clasa I

Părinţii au fost prevăzători şi şi-au înscris din timp copiii la şcolile cu săli moderne de curs şi profesori bine văzuţi.

Locurile din clasele I din şcolile botoşănene s-au ocupat încă de anul trecut. Părinţii s-au grăbit să prindă un loc la o şcoală cu tradiţie şi la o învăţătoare apreciată de generaţiile trecute de elevi. „Eu am înscris copilul de aproape doi ani. M-am interesat pe la prieteni şi pe la colegii care au copii mai mari şi am luat-o din timp“, a declarat Elena Trandafir, mămică. Cele mai râvnite rămân, ca şi în anii precedenţi, Şcoala 11 şi Şcoala 7.

Se fac clase noi pentru „întârziaţi“

„Avem toate locurile ocupate, atât la clasele în regim step by step, cât şi la cele normale. Probabil vom încerca la fel ca în anii anteriori să mai înfiinţăm o clasă pentru a nu aglomera clasele deja existente cu peste 25 de copii, cât prevăd nomenclatoarele“, a declarat Doina Fostea, directoarea Şcolii Nr. 7 „Octav Băncilă“.

Părinţii se ghidează după părerile prietenilor, însă şi după modul cum arată clădirile şcolilor. Cele modernizate în ultimii ani au avut mai multă căutare decât cele vechi, nemodernizate şi cu mobilier uzat.

Este şi cazul Şcolii Nr. 4 din municipiu, care deşi are rezultate bune, este ocolită de elevi. „În urmă cu zece ani aveam peste 1.000 de elevi înscrişi în clasele noastre. Acum mai avem doar 250, iar numărul copiilor care se înscriu scade de la an la an. Funcţionăm într-o clădire veche cu mobilier depăşit şi nu putem decât să sperăm că se vor aloca bani pentru renovări, să ajungem din nou în fruntea şcolilor din oraş“, a afirmat Elena Dodiţă, directoarea Şcolii Nr. 4. În unităţile unde numărul copiilor înscrişi îl depăşeşte pe cel disponibil se vor înfiinţa noi clase sau se va majora numărul copiilor în clasele existente.

„Dacă sunt înscrişi mai mulţi, vor rămâne tot la acele şcoli. Există posibilitatea suplimentării numărului de locuri în aceeaşi şcoală. Numărul mai mare de înscrieri se datorează şi faptului că unii părinţi îşi înscriu copiii la mai multe unităţi, de frică să nu rămână fără loc“, a explicat Ada Macovei, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite