Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Cele mai importante titluri

Scăpaţi ca prin minune din accidente grave

Accidentele nu contenesc pe şoselele din judeţ. Cinci botoşăneni, care se întorceau de la rudele din Mănăstireni, şi-au văzut moartea cu ochii ieri după-amiază, când maşina în care se aflau s-a dat peste cap în apropiere de Unţeni. Martorii susţin că şoferul a scăpat maşina de sub control într-o curbă la stângă, a intrat pe contrasens, a încercat să evite impactul frontal cu un copac şi, pentru că a bruscat volanul, automobilul a intrat în balans, răsturnându-se pe cupolă. Volkswagen-ul a parcurs astfel câteva zeci de metri, după care s-a oprit din nou pe carosabil. "A explodat un pneu din faţă. A tras de volan cât a putut, dar asta e, s-a întâmplat. Nu aveam viteză, aveam 60–70 de kilometri pe oră", a precizat Gelu G., pasager pe locul din dreapta şoferului.
Detalii în Monitorul de Botoşani

Legea e de partea celei mai vechi meserii din lume

Fetele întreţinute de stat nu pot fi acuzate de prostituţie. Tinerele din centrele de plasament despre care conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a declarat ca ar practica prostitutia nu pot fi acuzate de aceasta fapta si sub forma penala. Asta nu se va intampla nici daca se dovedeste cu probe faptul ca fetele intretineau relatii sexuale contra unor sume de bani sau unor bunuri.
 
Procurorul Florina Pilos, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, a spus ca legea nu permite punerea sub acuzare a acestor fete. „Ele nu pot fi acuzate de prostitutie, deoarece nu se intrunesc elementele necesare constituirii acestei infractiuni. Raman doar acuzatiile morale”, a declarat Pilos. Potrivit actualului Cod penal – art. 328, prostitutia reprezinta „fapta persoanei care isi procura mijloacele de existenta sau principalele mijloace de existenta, practicand in acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani”.

Mai multe citiţi în Evenimentul de Botoşani


Vama, închisă ore bune, „de jme”...

La noi ca la nimeni. Conflictul dintre două societăţi comerciale a reuşit să blocheze accesul autovehiculelor în Vama Botoşani. Angajaţii vămii s-au trezit cu porţile blocate de un motostivuitor, de trei autocamioane şi o macara, toate sechestrate de angajaţii unei societăţi comerciale. Şi asta, fiindcă unul dintre reprezentanţii firmei care deţine terenul şi spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea
Vama înţelege să îşi rezolve răfuielile personale sfidând o instituţie a statului. Astfel, de dimineaţă şi până după-amiază, războiul dintre cele două firme a fost în detrimentul agenţilor economici, pentru care timpul înseamnă bani.
Amănunte în Jurnalul de Botoşani

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite