Botoşani: Protocolul la bacalaureat strict interzis! Ce părere aveţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a luat deja măsuri pentru  a împiedica strângerea de bani pentru protocol

Inspectorul şcolar general, Ada Macovei, a făcut un apel către conducerile instituţiilor de învăţământ să nu strângă bani de la elevi pentru protocol. 

„Strângerea de fonduri pentru bacalaureat este o acţiune ilegală şi imorală. Este o nedreptate pentru copii care s-au pregătit continuu timp de 12 ani şi au obţinut performanţe în activitatea de clasă şi care acum pot fi depăşiţi de cei mai slab pregătiţi dar cu situaţie materială mai bună. Pentru a diminua efectele acestor acţiuni comisia judeţeană de examinare a examenului de Bacalaureat, va lua toate măsurile incluzând selecţionarea mai atentă a supraveghetorilor şi prelucrarea acestora”, a spus Ada Macovei, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. 

 Mai mult, unităţile de învăţământ au primit deja comunicate din partea Adei Macovei, prin care se cere interzicerea strângerii de fonduri pentru protocol. În aceste comunicate sunt subliniate două articole din Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preuniversitar . 

Între acestea articolul 78, alineatul (1) „ Se interzice cu desăvârşire colectarea sau favorizarea acţiunii de colectare a unor fonduri sau materiale băneşti de la candidaţi, de la părinţii acestora sau de la orice persoană care are rude în răndul candidaţilor, fonduri care au ca destinaţie asigurarea cazării, a meselor sau a alotor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de examen sau evaluare”. În cazul în care cele prevăzute în acest articol nu vor fi respectate, Ada Macovei averizează că orice abatere va fi sancţionată.


 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite