Botoşani: Poliţia, bună de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un botoşănean va executa silit Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru aproape 8.000 de lei

Din maşina lui Mugurel Horbovanu au dispărut bunuri în valoare de 6.600 de lei, în timp ce maşina lui era reţinută în curtea Poliţiei. Dife-renţa de bani reprezintă cheltuielile de judecată.
Mugurel Horbovanu şi-a achiziţionat un autoturism din Italia în 2004, pentru care a plătit 51.000 de euro. Maşina nu a folosit-o trei ani, pentru că a fost reţinută de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie făcând obiectul unui proces.
După trei ani, maşina a fost returnată proprietarului de drept, însă fără anumite bunuri din interior, care în total erau în valoare de 6.600 de lei.
„Când mi-a fost luată maşina am făcut proces verbal de predare-primire şi maşina a fost sigilată. Ea a stat în curtea Poliţiei, unde nu intră nimeni fără permisiune. Când am primit-o înapoi era desigilată şi fără anumite bunuri din ea. Acest lucru este menţionat şi în al doilea proces de predare-primire întocmit de către poliţistul care mi-a predat maşina”, a declarat Mugurel Horbovanu.

Oamenii legii nu au bani

După ce şi-a luat autoturismul, proprietarul a descoperit că o roată mai avea doar un prezon din cele cinci. În plus, dispăruse telefonul din cotieră, în valoare de peste 500 de euro. Mugurel Horbovanu a dat în judecată Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) şi în data de 6 aprilie 2009 a obţinut o decizie definitivă şi irevocabilă prin care IPJ trebuie să îl despăgubească cu suma de 6.614 lei pentru bunurile care au dispărut din autovehicul, plus 1.223 de lei, cheltuielile de judecată. Inspectoratul Judeţean de Poliţie nu a plătit suma stabilită de Tribunalul Botoşani pentru că nu dispune de aceste fonduri.

„Noi suntem ordonatori terţiari, iar asemenea sume nu le putem achita. Aceasta este clasificaţie bugetară separată şi noi nu avem asemenea sume prevăzute în buget, iar banii îi primim de la ordonatorul principal”,  a declarat Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Botoşani.

Mugurel Horbovanu a contactat în cursul zilei de ieri un executor judecătoresc, cu ajutorul căruia speră să îşi recupereze prejudiciul.

Fără anchetă internă

„Botoşăneanul nu a depus plângere pentru furt, iar fără sesizare şi fără o pagubă înregistrată de către Inspectoratului Judeţean de Poliţie nimeni nu este anchetat pentru dispariţia bunurilor din autoturism. „În momentul în care Inspectoratul va achita această sumă, din acel moment se constată o pagubă şi vor fi declanşate cercetările administrative pentru a se vedea dacă vreun poliţist poate fi tras la răspundere pentru recuperarea acestei sume”, a precizat Manuela Ieremie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite