Botosani: Piaţa auto începe să se dezmorţească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea botoşănenilor preferă să cumpere maşini ieftine care costă maximum 5.000 de euro.

După aproape jumătate de an de declin pe piaţa auto, din luna mai comercianţii de autoturisme spun că s-a înregistrat o creştere în ceea ce priveşte solicitările. Chiar şi în aceste condiţii patronii firmelor care vând maşini second-hand susţin că cererea este mult sub nivelul anului trecut.

Oamenii caută autoturisme ieftine
Criza financiară i-a determinat pe cei mai mulţi botoşăneni să aleagă maşini care costă până în 4.000-5.000 de euro pentru a nu fi nevoiţi să facă împrumuturi la bănci.
„Piaţa auto începe să-şi revină, dar este mult sub nivelul anului trecut. Este mai bine decât în ianuarie-februarie. Au început să fie solicitări, în special pentru maşini de până în 5.000 de euro. Încerc să le explic oamenilor că ar fi bine să facă un efort şi să-şi cumpere o maşină de 7.000-8.000 de euro deoarece taxa de poluare şi impozitul sunt mai mici, dar banii reprezintă o problemă”, a spus astăzi Liviu Krause, patronul unei firme cu maşini la mâna a doua.
Piaţa auto depinde foarte mult de bănci şi de modul cum vor fi acordate creditele. Cei mai mulţi botoşăneni care doresc o maşină spun că singura soluţie este să apeleze la un credit. Chiar dacă ar putea obţine o sumă ceva mai mare, oamenii sunt rezervaţi şi preferă o maşină mai ieftină pentru că nu au siguranţa locului de muncă.
„Vreau o maşină, dar aştept să văd ce vor face băncile, dacă se vor micşora dobânzile. Creditul la bancă este singura soluţie pentru a reuşi să-ţi cumperi o maşină”, a afirmat Ionuţ Matei, comerciant. Dacă în anii trecuţi, firmele care comercializau maşini second hand îşi amenajau adevărate expoziţii, între timp criza i-a obligat pe patroni să aducă autoturisme doar la comandă. „Nu ne mai permitem să aducem maşini şi să le ţinem pe stoc. Aducem doar la comandă”, a mai precizat Liviu Krause.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite