Botoşani: Părinţii unui copil mutilat de foc cer ajutorul botoşănenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Părinţii unui copil mutilat de foc cer ajutorul botoşănenilor
Botoşani: Părinţii unui copil mutilat de foc cer ajutorul botoşănenilor

Micuţul Ady de un an şi şase luni a suferit arsuri de gradul III şi IV pe o suprafaţă mare din corp, iar cele mai grave sunt în zona capului.

În urmă cu jumătate de an viaţa familiei Adrobotoaie era una fericită. Soţii Mihaela şi Constantin se mândreau cu cei doi băieţi frumoşi şi sănătoşi. Înaintea Paştelui se întorseseră din Italia, unde au muncit o perioadă de timp pentru a face rost de bani să-şi construiască căsuţa lor, în comuna Stăuceni.

Cu doar câteva zile înaintea Paştelui, nenorocirea s-a abătut peste ei. „Eu făceam de mâncare, iar mama văruia. Dintr-o dată am văzut un fum gros că ieşea din casă. Am fugit într-un suflet că ştiam că băiatul cel mic doarme în pătuţ“,  îşi aminteşte tănăra mamă ziua blestemată. Nu a avut însă puterea să intre, iar din cauza fumului gros, Mihaela şi-a pierdut cunoştinţa.

Scos de bunică din casa în flăcări

„Atunci a intrat mama şi l-a scos pe Ady, care încă dormea în pătuţ. Nu a simţit nimic”, adaugă Mihaela. La niciun minut după ce mama a ieşit cu băiatul în braţe, casa a fost mistuită de flăcări. „Se pare că a fost vorba despre un scurtcircuit la instalaţia electrică din pod. Focul a izbucnit dintr-o dată şi a ars mocnit. Copilul a fost scos la timp din flăcări”, spune Cozmin Epuraş, primarul comunei Stăuceni. Imediat după ce a fost scos din casă, Ady a fost preluat de o ambulanţă şi transportat de urgenţă la spital. „Copilul nu a fost atins de flăcări, însă probabil din cauza căldurii puternice a fost deformat”, mai spune mama lui Ady.

Micuţul are faţa mutilată. Fesul pe care-îl purta în ziua incendiului i s-a topit pe faţă. Copilul a suferit arsuri de gradul trei şi patru pe mai bine de 50% din suprafaţa corpului. „Îi ajutăm cât putem, dar ei au nevoie mare de bani. I-am dat data trecută când au fost la Iaşi 500 de lei, să se descurce. Dar ei merg mereu la consultaţii şi caută acum pe cineva care să le finanţeze operaţiile. Ştiu că au nevoie de mulţi bani, dar nu am idee despre ce sumă este vorba”, adaugă primarul Epuraş.

Pentru a redeveni un copil normal, Ady are nevoie de o serie de intervenţii chirurgicale pe care familia nu şi le permite. Economiile familiei, strânse cu greu în Italia, s-au cheltuit. Constantin nu are un loc de muncă sigur şi trăiesc acum din alocaţia celor doi copii. Micuţul lor Ady, care a scăpat ca prin minune deşi a suferit arsuri grave, mai necesită o serie de intervenţii chirurgicale pentru a redeveni normal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite