Botoşani: Oraş sufocat de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele 12 luni au fost înmatriculate 8.000 de vehicule noi

Statisticile arată că în judeţ sunt înregistrate 50.000 de vehicule. Aproape 40.000 dintre acestea circulă pe străzile din municipiul Botoşani.

Municipiul Botoşani începe să fie din ce în ce mai aglomerat şi să arate la fel ca oraşele mari din punct de vedere al traficului. Doar în ultimul an, numărul de maşini înmatriculate în municipiu a crescut cu 8.000, în momentul de faţă fiind în total 38.000 de vehicule, la care se adaugă încă 2.000-2.500 care circulă în municipiu, dar sunt înmatriculate în alte state.
 
Măsuri de fluidizare a traficului

„Parcul auto al judeţului este de circa 50.000 de vehicule, dintre care aproximativ 38.000 sunt în municipiu. De asemenea, sunt 100.000 de posesori de permis auto”, a spus Dănuţ Ciubotaru, şeful Serviciului Permise Auto şi Înmatriculări.
Reprezentanţii primăriei spun că regulamentul privind blocarea roţilor şi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar sunt singurele soluţii care pot fluidiza traficul în municipiu.

„Chiar dacă nu este o măsură populară, regulamentul de blocare a roţilor şi de ridicare a maşinilor poate rezolva problema circulaţiei în municipiu. Interesul nostru este să se circule în condiţii cât mai bune”, a spus primarul Cătălin Flutur.

În plus, reprezentanţii primăriei spun că vor fi efectuate lucrări de micşorare a unor trotuare şi că vor fi amenajate noi locuri de parcare şi benzi pentru circulaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite