Botosani: Înscrierea în clasa I, marea încercare a părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasele la mare căutare sunt cele care unde se predă după programul „Step by step“, dar numărul lor este mic

În acest an, bătaia mare se dă pe clasele cu învăţământ după programul „Step by step“. La aceste clase copiii stau la şcoală de la ora 8.00 dimineaţa până la 16.00, timp în care participă la cursuri, servesc două mese şi îşi pregătesc temele pentru a doua zi. La Şcoala nr. 7 „Octav Băncilă” din Botoşani, la o clasă I unde se predă după acest sistem sunt deja înscrişi 29 de copii pentru anul viitor. Instituţia de învăţământ a mai primit alte 97 de cereri pentru clasele cu învăţământ tradiţional. „Dacă sunt mai multe cereri decât numărul de locuri, în loc de 25 de elevi în clasă, cât prevede normativul, o să fie 35. Noi îi vom primi pe toţi. Dacă e nevoie mai înfiinţăm o clasă, aşa cum s-a întâmplat anul trecut”, a declarat Doina Fostea, directorul Şcolii „Octav Băncilă”.


Cum se face selecţiaSistemul de admitere a copiilor înscrişi la clasa I diferă de la şcoală la şcoală. Dacă la unele instituţii sunt acceptate toate cererile primite din partea părinţilor, la altele sunt acceptaţi doar primii înscrişi pe liste până la numărul maxim de elevi permis pentru o clasă. În acest caz se află şi Şcoala nr. 11, unde sunt deja înscrişi 126 de copii pentru cele cinci  clase I ce vor funcţiona de la toamnă în regim de învăţământ tradiţional.

Locuri pentru toţi copiii

„Există posibilitatea suplimentării numărului de locuri în aceeaşi şcoală. Sunt mai multe dosare deoarece unii părinţi îşi înscriu copiii la mai multe unităţi, de frică să nu rămână fără loc”,  a explicat Ada Macovei, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani.Acesta a mai spus că au fost trimise adrese către toate unităţile şcolare din judeţ, prin care s-a solicitat evidenţa elevilor înscrişi la clasa I  până la 30 aprilie. În urma unei analize a acestor date, şefii IŞJ vor dispune şi măsuri de suplimentare a locurilor dintr-o clasă sau înfiinţarea unor clase noi. „E dificil de lucrat cu mai mult de 24 de copii. În aceste cazuri ar mai trebui încă un cadru didactic, dar încercăm să ne descurcăm şi aşa”, ne-a declarat o învăţătoare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite