Botosani: Botoşănenii, nevoiţi să care apă cu găleata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii nu au apă şi canalizare, iar drumurile devin impracticabile când plouă

Deşi edilii se gândesc la  zone de agrement, şosele moderne, parcuri şi hipermarketuri, în municipiul Botoşani există încă zone unde drumul nu a fost niciodată asfaltat şi unde canalizarea lipseşte. În plus doar câţiva locatari au apă şi gaz.Cei care locuiesc pe străzile  Cronicar Neculce, 1 Mai şi Libertăţii s-au obişnuit cu acest trai, dar şi cu promisiunile neonorate ale autorităţilor locale. „Când plouă e nenorocire. Acum doi ani am cumpărat piatră şi am pus-o pe drum pentru a putea ajunge până la şosea. Am vorbit cu cei de la Primărie, dar nu am primit decât promisiuni”, ne-a spus Cătălin Munteanu, un localnic din zonă.

În afara drumurilor foarte proaste, care devin impracticabile atunci când plouă, lipsa canalizării este o altă mare problemă. „Suntem nevoiţi să aruncăm apa pe unde apucăm. Majoritatea vecinilor au fost pe la Primărie, dar am rămas doar cu promisiunile. Nu am niciun fel de datorii la stat, mi-am plătit impozitul la timp, dar când vine vorba să primim un ajutor suntem uitaţi”, a spus Milia Poamăneagră, localnică.

La nici 15 minute de mers pe jos de la Prefectură şi Consiliul Judeţean, există în Botoşani o zonă uitată de lume, unde locuiesc câteva zeci de familii. Străzile nu au fost niciodată asfaltate, nu au canalizare, iar apa şi gazul sunt un lux pe care doar cei înstăriţi şi-l permit.Locuitorii de pe străzile Cronicar Neculce, 1 Mai şi Libertăţii trăiesc de mulţi ani cu speranţa că vor fi ajutaţi de Primărie să mai facă câţiva paşi către civilizaţie.

„Când plouă, e nenorocire”

Una din cele mai mari probleme ale locuitorilor din zonă este accesul, deoarece atunci când plouă drumurile devin impracticabile. Unii botoşăneni şi-au adus piatră şi au pavat drumurile de pământ, pentru a putea ieşi din curte cu maşina. „Stau de cinci ani pe strada Cronicar Neculce şi din ce am vorbit cu vecinii, aceasta nu a fost niciodată asfaltată. Când plouă e nenorocire. Am adus pe banii mei piatră şi am pus-o pe drum pentru putea ajunge până la şosea. Am vorbit cu cei de la Primărie, dar nu am primit decât promisiuni”, ne-a spus Cătălin Munteanu. În afara iluminatului, cei mai mulţi dintre locuitorii de pe străzile 1 Mai şi Cronicar Neculce nu au alte utilităţi. Canalizare nu există, iar apă potabilă şi gaz au foarte puţini. 

„Cea mai mare problemă este canalizarea. Aruncăm apa pe unde apucăm. Vecinii au fost la Primărie, dar au rămas doar cu promisiunile”, a spus Milia Poamăneagră, care stă în zonă. Dacă unii mai cred că problema îşi va găsi rezolvarea, alţii şi-au pierdut demult speranţa. „Nu cred că va fi prea curând canalizare în zonă. Au fost multe promisiuni, dar nu s-a realizat nimic”, spune Cătălin Munteanu, locatar.

Edilii speră să facă măcar canalizări

Problemele de infrastructură nu pot fi rezolvate în acest an, întrucât bugetul Primăriei este insuficient. „Anul acesta în mod cert străzile respective nu vor fi asfaltate, deoarece nu sunt bani. Singura posibilitate este să vină ceva bani la finalul anului şi să demarăm repede lucrările. În ceea ce priveşte canalizarea, avem o înţelegere cu cei de la Apa Grup care în acest an vor rezolva problema pe mai multe străzi din municipiu. Încă nu am făcut o listă, dar e posibil ca şi cele trei străzi să fie incluse în modernizări”, a spus viceprimarul Cătălin Alexa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite