Botoşani: Aflată sub influenţa băuturilor alcoolice a spus că este victima unui accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Aflată sub influenţa băuturilor alcoolice  a spus că este victima unui accident rutier
Botoşani: Aflată sub influenţa băuturilor alcoolice a spus că este victima unui accident rutier

O tânără de 33 de ani a fost sancţionată contravenţional de către poliţişti pentru alarmarea fără motiv a organelor specializate

Tânăra din comuna Hilişeu Horia a spus unui poliţist de frontieră, care a găsit-o căzută pe carosabil la sfârşitul acestei săptămâni, că a fost victima unui accident rutier.  Omul legii a solicitat sprijinul colegilor de la rutieră pentru a identifica autoturismul cu semnalmentele indicate de femeia respectivă.

Totodată în cauză a fost constituită o echipă operativă pentru cercetarea evenimentului şi stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt. În urma primelor cercetări efectuate s-a stabilit că  Daniela T., de 33 ani, din localitatea Hilişeu-Horia, judeţul Botoşani, a participat la o înmormântare în satul  Iezer, după care s-a deplasat la un bar unde împreună cu membrii unei familii din aceeaşi localitate a consumat băuturi alcoolice până în jurul orelor 22:00.

Ulterior au plecat împreună, pe jos, spre domiciliile lor. În acest timp, din cauza stării de ebrietate, T. Daniela a căzut de mai multe ori.   Încă de la primele audieri, membrii familiei care au însoţit-o pe tot traseul spre casă pe femeie, au precizat că aceasta nu ar fi fost lovită de vreun vehicul ci a căzut datărită stării de ebrietate în care se afla.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Dorohoi pentru acordarea de îngrijiri medicale şi efectuarea de investigaţii de specialitate. Fiind testată cu aparatul etilotest i s-a stabilit o concentraţie de 1,43 mg/l  alcool pur în aerul expirat. Victima a suferit traumatisme, plăgi şi contuzii care au impus internarea în spital.

 „A doua zi, după ce şi-a revenit din starea de ebrietate, victima a negat faptul că ar fi afirmat în seara 28.05.2009 că a fost victima unui accident rutier. Totodată victima a precizat că nu a solicitat intervenţia ambulanţei sau poliţiei şi că leziunile prezentate la internare se datorează faptului că a căzut în repetate rânduri, atât pe partea carosabilă cât şi pe acostament datorită stării de ebrietate în care se afla”, a specificat Manuela eremie, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.


Aceste aspecte au fost confirmate pe parcursul cercetărilor şi de membrii familiei care au însoţit-o spre casă cât şi de alţi martori care aun fost identificaţi de către poliţişti. Pentru alarmarea fără motiv a organelor specializate, tânăra a fost sancţionatǎ contravenţional. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite