Boschetarii preferă terasele pentru cerşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veniturile boschetarilor au crescut odată cu deschiderea teraselor. Un cerşetor câştigă zilnic peste 50 de lei de la oamenii care încearcă să stea liniştiţi la cafea.

 Odată cu deschiderea tereselor în municipiul Satu Mare şi sursa de venit a boschetarilor a crescut semnificativ. Anul trecut existau circa 200 de boschetari, însă acum numărul lor a crescut cu încă aproape 30. La fiecare zece minute, un om al străzii îşi face apariţia la terase, acostând fără nicio jenă clienţii.
De cele mai multe ori, ei sunt calmi, însă în momentul în care văd că nu au nicio şansă să primească un leuţ, devin racalcitranţi şi chiar
violenţi. Cu copilul în braţe sau cu punga de bronz sub braţ, cerşetorii reuşesc să strângă bani frumoşi. „Acum câştig peste 50 de lei pe zi. Noroc cu teresele care s-au deschis de curând”, spune o cerceştoare cunoscută în Satu Mare, Caraba Elisabeta.

Clienţii, deranjaţi de cerşetori

„Nu pot să stai liniştit şi să îţi savurezi în linişte o cafea pentru că se năpustesc asupra ta toţi boschetarii. Stau de aproximativ 20 de minute la această terasă şi am fost vizitată de nu mai puţin de cinci oameni ai străzii. Nu ştiu de ce nu pot fi înlăturaţi. Îţi strică toată ziua”, a declarat Manuela Chiş.
Fiecare terasă are proprii ei boschetari. „Sunt un fel de clienţi fideli, încercăm să îi îndepărtăm, dar degeaba. Ei revin după câteva minute”, a declarat Anca, chelneriţă la o terasă din centru loraşului. Poliţia comunitară a ajuns la concluzia că nu mai are rost să îi amendeze. „I-am tot asaltat cu amenzi până acum o perioadă, însă degeaba. Nu au de unde să îşi plătească amenzile. Legea nu ne permite să îi atacăm în vreun fel. O soluţie viabilă ar fi munca în folosul comunităţii”, a declarat Ioan Precup, director adjunct al Poliţiei Comunitare Satu Mare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite