“Boom-ul şi riscurile lumii virtuale. Prizonieri ai Facebook” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre principalele subiecte abordate de presa italiană de astăzi este disputa pe care premierul italian Slivio Berlusconi a avut-o aseară, în timpul unei emisiuni televizate, cu  Antonio Di Pietro,  liderul partidului Italia Valorilor.

“Di Pietro îl atacă pe Berlusconi, acuzându-l că este corupt”, titrează pe prima pagină cotidianul “Corriere della Sera”.

Antonio Di Pietro, liderul partidului Italia Valorilor, l-a acuzat virulent în timpul unei emisiuni televizate pe primul ministru Silvio Berlusconi, că este un “mare politician corupt”. Replica premierului italian a fost la fel de dură. El i-a cerut lui Di Pietro să îl denunţe autorităţilor dacă are probe, în caz contrar ameninţându-l că îl va acuza el însuşi de calomnie.

“Palermo: un preot catolic are o relaţie cu o femeie. Ea îl filmează în ipostaze “hard”, apoi este arestată”, anunţă tot cotidianul “Corriere della Sera”.


Un preot catolic din Palermo se simţea singur şi şi-a căutat o parteneră prin intermediul unui anunţ de matrimoniale dintr-un ziar local. Femeia găsită la matrimoniale i-a făcut fotografii compromiţătoare, cu care l-a şantajat, cerându-i suma de 20.000 de euro. În caz contrar, ea l-a ameninţat că va trimite pozele ziarelor locale. Şantajista a fost arestată.

“În weekend vine frigul. Temperaturi în scădere cu 5-10 grade”, relatează cotidianul “La Repubblica”.


Sfârşitul de săptămână va aduce frig şi zăpadă în toată Italia. Temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă, între 5 şi 10 grade. Vremea urâtă va afecta în special zona de   sud a Peninsulei: regiunile Puglia, Calabria şi Basilicata.

“Boom-ul şi riscurile lumii virtuale. Prizonieri ai Facebook”, scrie cotidianul “La Stampa”.

La început erau emailurile, apoi chaturile şi mesageria instantanee. Acum a sosit vremea reţelelor de comunicare de genul “social networking”. Dintre acestea, Facebook este pe primul loc în lume ca număr de membrii. În era Facebook, însă, nu mai există viaţă socială normală. Potrivit scriitorului Andrea Bajani, aderarea la una dintre aceste reţele sociale se poate dovedi o greseală fundamentală, deoarece ele reprezintă o adevărată capcană virtuală din care se iese foarte greu.

“Alitalia. Berlusconi: mai bine Lufthansa”, titrează cotidianul “Il Messagero”.


 “Eu şi Merkel intenţionăm să promovăm o colaborare între Alitalia şi Lufthansa”. Acesta este anunţul făcut de  premierul italian Silvio Berlusconi în cadrul conferinţei de presă ţinută la sfârşitul întâlnirii la nivel înalt cu cancelarul german Angela Merkel, de  ieri, de la Trieste.  Afirmaţiile lui Berlusconi au fost făcute în condiţiile în care CAI (Compania Aeriană Italiană) continuă tratativele cu compania franceză Air France.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite