Bookfest occidental

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până duminică, vizitatorii vor găsi pe raft aproximativ 50.000 de titluri Salonul de Carte din Bucureşti, deschis ieri la Romexpo, a fost comparat de Adrian Iorgulescu, ministrul culturii,

Până duminică, vizitatorii vor găsi pe raft aproximativ 50.000 de titluri

Salonul de Carte din Bucureşti, deschis ieri la Romexpo, a fost comparat de Adrian Iorgulescu, ministrul culturii, cu Târgul de la Paris.

A treia ediţie a Bookfestului a debutat, ieri, cu emoţii. Unii expozanţi încă îşi aranjau cărţile pe raft, iar vizitatorii au nimerit cu greu pavilioanele dorite, pentru că nu exista, cel puţin la vedere, un banner care să îi îndrume spre locurile căutate.

În ciuda deficienţelor organizatorice, Adrian Iorgulescu, ministrul culturii, a declarat că "s-a înregistrat un progres faţă de anii precedenţi, pentru că spaţiile sunt acum generoase şi rafinate. Editurile noastre nu ar trebui să mai aibă complexele pe care le aveau acum zece ani". El a mai spus că "Bookfest 2008" a căpătat în acest an un "aspect occidental".

Colecţii de lux de la "Adevărul"

La Târgul de Carte de la Romexpo, Editura Adevărul Holding este prezentă în pavilionul 15. De la stand puteţi cumpăra operele complete în ediţie de lux ale scriitorilor Vintilă Corbul (24 titluri - 1.325 lei; 10% discount pentru cei care cumpără colecţia completă), James Clavell (7 titluri - 600 lei), Sven Hassel (14 titluri - 400 lei) şi Theodor Constantin (19 titluri - 900 lei).

Titlurile pot fi achiziţionate şi independent de colecţie, la preţul de 50 lei/volum. În luna iulie, va apărea opera completă a scriitorului Vlad Muşatescu. În cadrul acestei serii, editura va publica, în premieră, volumul V din romanul autobiografic "Aventuri aproximative".

Evenimentele de astăzi

Lansarea volumului "Nouă proze vechi. Ficţiuni ilicite" de Petru Cimpoeşu - standul Editurii Polirom, ora 12.30

Lansarea volumului "Marea Miză" de Mihai Sin - stand Nemira, ora 16.00

Decernarea premiilor Uniunii Scriitorilor din România - ora 17.00

Întâlnire cu Zeruya Shalev, cea mai importantă scriitoare israeliană a momentului - spaţiul central, ora 18.00

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite