Bonus de 50 de euro pentru consum redus de energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care îşi vor cumpăra aparate de uz casnic cu consum redus de energie ar putea beneficia de o reducere de 50 de euro începând de anul viitor. Bonusul financiar se acordă pentru

Românii care îşi vor cumpăra aparate de uz casnic cu consum redus de energie ar putea beneficia de o reducere de 50 de euro începând de anul viitor.

Bonusul financiar se acordă pentru fiecare frigider, maşină de spălat sau aparat de aer condiţionat achiziţionat, din clasa energetică de consum A şi A+ .

Propunerea aparţine Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei (ARCE), care a iniţiat un proiect de lege în acest sens.

"Deocamdată nu se ştie exact dacă va fi acordat acest bonus pentru ambele clase de consum sau doar pentru clasa A+", a declarat, ieri, directorul Direcţiei supraveghere piaţă din ARCE, Cristiana Călugăr, potrivit Rompres.
Bani numai pentru 20% din consumatori

Potrivit reprezentantului ARCE, fondurile care urmează să susţină proiectul permit acordarea acestui bonus numai pentru 20% din consumatorii care optează pentru acest gen de aparate.

Astfel, din cele 500.000 de aparate de acest tip vândute anual în România, numai 100.000 vor beneficia de această reducere. "Probabil că vor primi acest bonus primii 100.000 care vor achiziţiona aceste aparate, efortul financiar estimat pe an fiind de cinci milioane de euro", a mai spus Cristiana Călugăr.

În ceea ce priveşte modalitatea de acordarea a bonusului, aceasta a precizat că sunt două variante, respectiv plata sumei la magazinele care vând aceste aparate sau prin factura de plată a energiei la furnizorii de utilităţi.

5 milioane euro

- reprezintă suma alocată anual pentru acordarea bonusului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite