Bomba cu pene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

răspândirea H5N1 în România. Aşa am aflat că este posibil să avem de-a face cu o bombă cu pene teleghidată până la Codlea taman din Ungaria, plus o torpilă aviară trimisă din Slovacia.

răspândirea H5N1 în România. Aşa am aflat că este posibil să avem de-a face cu o bombă cu pene teleghidată până la Codlea taman din Ungaria, plus o torpilă aviară trimisă din Slovacia. Potrivit SRI, puii abia scăpaţi de sub cloşcă au aterizat în ferma de la Codlea prin martie, şi în mai, când nimeni nu se aştepta, au dat o lovitură mortală sistemului sanitar-veterinar autohton şi chiar economiei româneşti. Descoperirea lui Timofte a fost nu doar operativă, ci şi pe gustul preşedintelui Traian Băsescu. Povestea s-a lăsat cu punerea la zid a unui ministru liberal, despre care tot Timofte a declarat în direct, la tv, că ar fi avut informaţiile respective, dar nu le-a valorificat corespunzător. În tensiunea momentului, nimeni nu s-a mai gândit că, şi dacă ar fi fost adevărate, nu doar nişte simple timofturi, celebrele informaţii oferite vineri, 19 mai, lui Flutur, nu aveau cum să-l ajute să prevină o criză declanşată pe 12 mai a.c.
Ofensiva celui care conduce băieţii cu ochi albaştri a început în momentul în care a simţit că este pus pe făraş. Ca de fiecare dată, zvonul privind schimbarea lui Timofte s-a lăsat cu dezvăluiri de senzaţie din partea SRI. După alegeri, au ieşit pe piaţă celebrele "ameninţări" la viaţa preşedintelui. La sfârşitul crizei ostaticilor am aflat despre rolul-cheie pe care SRI l-a avut în negocierile cu teroriştii. A urmat apoi descoperirea bombei din hidrantul Prefecturii Vrancea, când un pix dezafectat a pus pe jar o armată de pirotehnişti. Ministerul Apărării a fost şi el ţinta rapoartelor SRI, în scandalul scurgerilor de informaţii. A fost băgată la înaintare o notă informativă strict secretă, din care opinia publică a aflat că serviciul lui Timofte şi-a făcut datoria cu luni bune înainte ca un plutonier frustrat să se plângă la cârciumă unui ziarist.
Manipulările SRI şi-au atins apogeul în criza aviară. Noua intoxicare a lui Timofte vizează o chestiune de siguranţă naţională. O altă notă, chipurile ultrasecretă, a serviciului său a fost dezbătută pe un post public de televiziune, iar vioara întâi a fost chiar Radu Timofte. Scenariul apocaliptic prezentat de acesta, din care nu au lipsit ministrul liberal şi conspiraţia celor interesaţi să lovească în România, a fost demontat o zi mai târziu. Puii bolnavi de gripă nu pot trăi mai mult de 48 de ore, în timp ce găinile din raportul SRI şi-au ţinut ascunsă în pipote, luni de zile, bomba cu efect întârziat. Nici firmele străine implicate de Timofte în conjuraţie nu au fost găsite cu aviara-n bătătură. În timp ce puiul SRI fugise cu aţa, şeful spionilor încerca să convingă opinia publică că notele sale nu sunt luate în serios de Executiv. Ca şi în cazul Atanasiu, personajul pus la colţ era tot un ministru liberal. Făcând pe placul preşedintelui Traian Băsescu, de la care recunoaşte că a primit ordin să demaşte aviara, Timofte speră să-şi păstreze funcţia. Până una-alta, metoda folosită de el poate fi catalogată drept un atac la siguranţa naţională a României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite