"Bomba" iraniană, dezamorsată la Shanghai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul iranian Ahmadinejad, care a avut convorbiri la Shanghai cu preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cel chinez, Hu Jintao, a salutat propunerile avansate de cei cinci membri permanenţi ai

Liderul iranian Ahmadinejad, care a avut convorbiri la Shanghai cu preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cel chinez, Hu Jintao, a salutat propunerile avansate de cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate, plus Germania, adăugând că a dat instrucţiuni guvernului de la Teheran să ia în considerare, "cu toată atenţia", aceste propuneri.
Apare limpede că această declaraţie neaşteptat de moderată este rezultatul discuţiilor cu reprezentanţii Rusiei şi Chinei, ţări care se opun oricăror sancţiuni împotriva Iranului. Pachetul de propuneri al celor şase include oferta Rusiei de a furniza Iranului uraniu îmbogăţit pentru programul său nuclear, care, potrivit Teheranului, urmăreşte doar scopuri civile. Mai mult, pe termen mai lung, cu condiţia respectării normelor internaţionale, există posibilitatea ca Iranul să primească permisiunea de a produce singur uraniu îmbogăţit, componentă importantă a unei bombe atomice. Pe de altă parte, pentru prima oară SUA acceptă să discute direct cu reprezentanţii republicii islamice şi să furnizeze Iranului tehnica avansată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite