Bolnavii, trataţi în ambulanţe-cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii, trataţi în ambulanţe-cuptor
Bolnavii, trataţi în ambulanţe-cuptor

Salvările din judeţul Suceava s-au transformat în cuptoare o dată cu sosirea verii. În zilele caniculare, temperaturile din ambulanţe ajung şi până la 60-70 de grade Celsius. Din cele 61

Salvările din judeţul Suceava s-au transformat în cuptoare o dată cu sosirea verii. În zilele caniculare, temperaturile din ambulanţe ajung şi până la 60-70 de grade Celsius. Din cele 61 de autosanitare folosite zilnic pentru transportul sucevenilor bolnavi, doar 18 au instalaţii de climatizare. În celelalte ventilaţia se face prin deschiderea geamurilor.

"Stăm în cabine ca în saună. Curge apa pe noi fără oprire. Ne-am obişnuit de-a lungul timpului cu acest mod de lucru, dar sperăm să se schimbe ceva în bine până nu se întâmplă vreo nenorocire", ne-a spus Ştefan Noroc, şofer la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA)Suceava. "După ce ţi se face rău pe stradă din cauza căldurii, mai eşti obligat să stai ca în cuptor şi în ambulanţă. E inuman ce se întâmplă", s-a plâns Viorica Munteanu, pacientă.

Nu au bani de climatizare

Şefii SJA Suceava cunosc situaţia şi invocă lipsa fondurilor. "O parte din substaţiile noastre, cele de la Gura Humorului şi Vatra Dornei, nici măcar nu au garaje. Maşinile stau permanent sub razele soarelui. Soluţia ar fi dotarea cu ambulanţe cu instalaţii de climatizare, ceea ce înseamnă mulţi bani", a spus Daniel Martiniuc, şeful SJA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite