Bolivia: Licenţiat în ştiinţe politice la 90 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vârsta de 90 de ani, bolivianul German Peters a obţinut licenţa în Ştiinţe Politice, absolvind Universitatea Mayor din San Andres, Bolivia. Informaţia provine de la surse din cadrul instituţiei academice.

Pentru viitor, bărbatul şi-a propus să publice o carte, să studieze un master, să susţină un doctorat şi să obţină licenţa la Facultatea de Educaţie Fízică şi Sport. Iniţial, a vrut să studieze Dreptul, însă faptul că unul dintre fiii săi este profesor în cadrul acestei universităţi, l-a determinat să-şi aleagă altă carieră, ca să nu-i iasă vorbe. Astfel, s-a înscris la Facultatea de Ştiinţe Politice spunând că vrea să ţină pasul cu nepoţii lui.

Într-un inteviu acordat pentru mai multe cotidiene din Bolivia, bătrânul a declarat: „Se mai găsea câte un profesor care făcea comentarii asupra vârstei pe care o am: spuneau că mie ar trebui să-mi acorde o medalie de aur pentru efortul pe care îl fac, fără să se mai ţină cont şi de notele pe care le obţin la examene”.

Născut în 2 ianuarie 1918, bolivianul are cinci copii, 17 nepoţi şi patru strănepoţi. El a fost primar în oraşul natal, Oruro, în anii ‘50 şi a coordonat Mişcarea Revoluţionară Naţionalistă şi Comitetul Olimpic Bolivian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite