Bolile se vor trata la fel, indiferent de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii nu vor mai putea aplica tratamente diferite pentru pacienţii care se prezintă la cabinet. Într-o lună de zile, vor apărea protocoalele terapeutice pentru toate afecţiunile, adică un

Medicii nu vor mai putea aplica tratamente diferite pentru pacienţii care se prezintă la cabinet. Într-o lună de zile, vor apărea protocoalele terapeutice pentru toate afecţiunile, adică un document în care sunt menţionate procedurile şi medicamentele care trebuie administrate pentru o anumită boală.
"Pentru fiecare dintre boli va exista un protocol terapeutic, bazat pe gravitatea afecţiunii. Termenul de 30 de zile pare foarte scurt, dar în spitale există documente asemănătoare, care trebuie regândite. Acestea vor urmări acoperirea unui diagnostic şi un tratament corect", ne-a declarat prof. dr. Constantin Dumitrache, preşedintele Comisiei de diabet şi endocrinologie. Necesitatea acestor protocoale a apărut după ce s-a observat că, pentru aceeaşi afecţiune, se cheltuieşte diferit, în funcţie de spital. "Am constatat variaţii mari pe costul mediu pe pacient, pe boală. Există variaţii de la 76 de milioane de lei la 3 milioane de lei pe pacient pentru aceeaşi boală", a declarat prof. dr. Cristian Vlădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Deja pentru bolile cronice, cum ar fi schizofrenia sau Parkinson, au fost elaborate astfel de protocoale. În baza protocoalelor terapeutice, vor fi realizate şi noile liste de medicamente compensate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite