Bolid din cânepă la Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii construiesc o maşină ecologică pentru cel mai poluator sport Cercetătorii britanici în construcţii de maşini vor construi prima maşină biodegradabilă de Formula 1, ca parte

Cercetătorii construiesc o maşină ecologică pentru cel mai poluator sport

Cercetătorii britanici în construcţii de maşini vor construi prima maşină biodegradabilă de Formula 1, ca parte dintr-un program internaţional pentru reducerea emisiilor de gaze provenite de la cel mai poluator sport. Inventatorii maşinii sunt profesorii de la Universitatea Warwick, care au anunţat că maşina va fi gata anul viitor.

Profesorii plănuiesc să folosească maşina pentru competiţii adevărate de Formula 1. Construirea noului model vine după ce aceiaşi cercetători au avut deja succes cu o maşină construită din materiale precum cartofi, cânepă, rapiţă, care avea un motor cu o putere de 110kW.

Producătorii de maşini s-au arătat încântaţi de autovehiculul făcut din seminţe şi au spus că vor căuta soluţii pentru construirea unor modele de serie. Noua maşină pentru Formula 1 va fi una dintr-o serie menită să ecologizeze sportul poluator, ca încurajare pentru reprezentanţii Formulei 1, care au anunţat că au în plan ca în doi ani să introducă noi reguli pentru un consum redus de energie.

Roţile, din frunze de ficus şi cartofi

Kerry Kirwan, unul dintre inventatorii de la Warwick, a declarat că a început construcţia. Maşina se va numi "Eco One" şi va atinge viteza de 62 de km/h în numai patru secunde! Corpul maşinii va fi construit din cânepă impregnată cu răşini rezultate din uleiul de rapiţă. Roţile automobilului vor fi făcute din fibrele extrase din frunze de ficus şi miez de cartofi.

Frânele maşinii vor fi din fibre de cânepă şi un lichid obţinut din stoarcerea alunelor caju. Motorul va funcţiona cu bioetanol obţinut din trestie de zahăr. Motorul maşinii şi şasiul sunt proiectate să fie construite din oţel, care e uşor de reciclat, ceea ce face ca autovehiculul să fie biodegradabil în proporţie de 95%.

Mai multe seminţe

Cercetătorii speră că descoperirea lor va fi luată drept model în industria motoarelor. "Dacă vom construi o maşină de înaltă performanţă, ce poate fi construită din seminţe, imaginaţi-vă ce schimbări ar putea aduce acest lucru în industria maşinilor", a declarat Ben Wood, managerul de proiect.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite