Bogdan Licu, favorit la funcţia de procuror general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul justiţiei, Monica Macovei, va propune Consiliului Superior al Magistraturii, zilele acestea, un candidat la funcţia de procuror general al României, după ce Ilie Botoş şi-a dat demisia

Ministrul justiţiei, Monica Macovei, va propune Consiliului Superior al Magistraturii, zilele acestea, un candidat la funcţia de procuror general al României, după ce Ilie Botoş şi-a dat demisia la finele săptămânii trecute pe fondul scandalului iscat de dispariţia lui Omar Hayssam. Ultimul cuvânt îl va avea însă preşedintele Traian Băsescu, care are sarcina de a numi prin decret prezidenţial procurorul general al României.
Conform unor surse oficiale, există posibilitatea ca această funcţie să fie preluată de procurorul Bogdan Licu, în prezent, membru permanent al CSM. Bogdan Licu are 37 de ani şi, în perioada iunie-septembrie 2005, a fost detaşat de la Parchetul Tribunalului Bucureşti la Cancelaria primului-ministru, Departamentul Antifraudă. La Parchetul Tibunalului Bucureşti, Bogdan Licu a ocupat, în perioada 2001-2005, funcţia de şef al Secţiei de Supraveghere Urmărire Penală. Licu şi-a început cariera de procuror în 1996, la Parchetul Judecătoriei Sector 3. Un alt nume vehiculat pentru şefia Parchetului General este Daniel ţicău, cel care a ocupat, timp de 6 luni, prin delegare, funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Delegarea a încetat de drept, după 180 de zile, ministrul justiţiei neformulând o propunere către CSM pentru definitivarea funcţiei. Tocmai acest lucru a dat naştere la zvonuri conform cărora ţicău ar fi păstrat pentru şefia Parchetului General. Este posibil, însă, să se opteze pentru promovarea unui şef din cadrul DNA. Reamintim că şi Ilie Botoş a fost numit procuror general al României, la un an după ce fusese numit adjunct al PNA. Funcţia de procuror general poate fi ocupată de o persoană care are o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite