Un Boeing cipriot cu 121 de oameni la bord s-a prabusit langa Atena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Boeing 737 al companiei cipriote Helios, cu 121 de persoane la bord, s-a prabusit ieri intr-o zona muntoasa, la numai 40 de kilometri nord-est de capitala Greciei, la scurt timp dupa ce aeroportul

Un Boeing 737 al companiei cipriote Helios, cu 121 de persoane la bord, s-a prabusit ieri intr-o zona muntoasa, la numai 40 de kilometri nord-est de capitala Greciei, la scurt timp dupa ce aeroportul din Atena - care a sesizat ca aparatul este in dificultate si a instituit stare de urgenta pentru o eventuala aterizare fortata - a pierdut contactul radio cu echipajul. Alertata, armata aerului a trimis imediat doua avioane de vanatoare pentru a escorta avionul, iar pilotii militari au putut observa "o situatie anormala" inaintea prabusirii, constatand ca pilotii avionului comercial se aflau intr-o pozitie chircita, aplecati peste comenzi. Date fiind conditiile prabusirii, autoritatile elene nu exclud ipoteza unui act de piraterie aeriana. Avionul decolase din orasul cipriot Larnaca si, dupa o escala in Atena, urma sa ajunga in Cehia. Pompierii au localizat la scurt timp ramasitele aparatului intr-o zona impadurita si nelocuita. Echipele de interventie, constituite din 160 de oameni, nu au intampinat dificultati in a ajunge la locul dezastrului, unde au inceput recuperarea cadavrelor, anuntand inca din start ca este putin probabil sa existe vreun supravietuitor in randul celor 115 pasageri si cei sase membri ai echipajului.
Mesaj de adio de la bordul avionului
Televiziunea greaca a relatat ca una dintre persoanele aflate la bord i-a transmis varului sau un mesaj de adio, in care afirma ca pasagerii "sunt inghetati", iar pilotii "sunt vineti la fata". Potrivit CNN, pilotii avionului anuntasera ca au probleme cu presurizarea. Guvernul grec a anuntat ca printre pasageri se numarau 59 de adulti si opt copii greci, care urmau sa debarce la Atena, precum si 46 de adulti si doi copii care se indreptau spre Praga.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite