Boc despre Tăriceanu: "Un hoţ în sens figurativ"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Boc a susţinut în faţa instanţei, că fostul prim-ministru Tăriceanu avea obligaţia de a verifica respectarea legii în cazul Sterling şi, din acest motiv, poate fi considerat un "hoţ în sens figurativ", Tăriceanu spunând că această nouă declaraţie ar putea face obiectul unei acţiuni penale.

Premierul Emil Boc şi fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu au ajuns, miercuri dimineaţa, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, pentru a fi audiaţi de instanţă în procesul în care Tăriceanu îi cere daune lui Boc pentru afirmaţiile publice făcute de actualul premier în legătură cu contractul Sterling.

Mai citiţi şi:

Boc: "Stenogramele explică de ce PSD-ul insista ca Voicu să ocupe Ministerul de Interne"

Antonescu: Tăriceanu şi Orban nu au ce căuta într-o echipă de conducere

În faţa instanţei, Boc şi-a reluat acuzaţiile susţinute anterior, arătând că afacerea Sterling a avut ca punct de plecare compania Rompetrol.

La rândul său, fostul premier Tăriceanu a apreciat că acuzaţiile lui Boc nu au nicio bază reală şi dovedesc o gravă necunoaştere a legii, deşi actualul prim-ministru este jurist şi profesor de drept.

"Hotărârea de guvern privind contractul Sterling nu a făcut decât să confirme un act adiţional încheiat între ANRM şi un operator economic. Pentru Guvern nu este o opţiune, ci o obligaţie de a respecta legea", a spus Tăriceanu.

El a susţinut că acuzaţiile publice la adresa sa au vizat de fapt candidatura sa la preşedinţia PNL.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Emil Boc, în acţiunea de chemare în judecată, că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de guvern privind concesiunea către Sterling Resources.

Referitor la afirmaţia făcută de Emil Boc, în care premierul l-a considerat pe Tăericeanu drept un "hoţ în sens figurativ", fostul prim ministru a precizat că "această frază ar putea face cazul unei acţiuni penale".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite