Boc a propus un salariu minim de 640 de lei. Sindicatele din învăţământ refuză şi vor ieşi în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) îşi menţine decizia de a organiza un miting de protest pe data de 5 octombrie, după ce sâmbătă premierul Emil Boc a propus un salariu minim de 640 de lei din anul 2011, în timp ce reprezentanţii CSDR au solicitat 750 de lei.

Sindicatele din învăţământ au cerut însă un minimum de 750 de lei la salariu, însă primul ministru a mai spus că acest lucru nu se poate realiza, cel puţin deocamdată.

Mai citiţi şi:

Boc: "Actualul Guvern nu va mai face greşelile pe care le-a făcut cel din timpul lui Tăriceanu"

"Poziţia confederaţiei noastre a fost ca salariul minim să fie 750 de lei, ne-am dus cu această poziţie, am menţinut-o, trebuie să recunosc că sunt discuţii, în sensul că premierul s-a pronunţat la 640 de lei, nu am acceptat şi rămâne să discutăm în continuare pe problema salariului minim. (...) Noi ne respectăm programul pe care îl avem. Pe data de 5 octombrie, noi - respectiv federaţia din învăţământ - avem miting în Bucureşti. Cu ocazia mitingului din Bucureşti, la care vor participa 10.000 de oameni, rămâne ca marţi să avem o întâlnire cu ceilalţi colegi din celelalte confederaţii şi după închiderea mitingului rămâne să ne stabilim împreună cu celelalte confederaţii obiectivele comune", a declarat preşedintele CSDR, Iacob Baciu, după o discuţie cu premierul Boc, la Guvern.

În privinţa proiectului legii unitare de salarizare pentru anul 2011, premierul a dispus Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor să reanalizeze coeficienţii de salarizare prioritar pentru sectoarele de Sănătate şi Educaţie, a susţinut Baciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite