Boc către preşedintele CJ Vâlcea: Nu mai staţi doar cu mâna întinsă la guvern, mergeţi şi la bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc i-a recomandat preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, ca pentru repararea a 89 de drumuri şi 4 poduri, distruse de inundaţii şi alunecări de teren, să nu stea "numai cu mâna întinsă la Guvernul de la Bucureşti", ci să contracteze credite cu garanţii guvernamentale.

În cadrul unei videoconferinţe  care a avut loc, duminică, la Palatul Victoria, Câlea  i-a spus premierului Emil Boc că are nevoie urgentă de fonduri pentru repararea mai multor drumuri şi poduri aflate pe raza judeţului său. 

"De aceea am creat actul normativ, domnule preşedinte, ca să nu mai aşteptaţi numai cu mâna întinsă numai de la Guvernul de la Bucureşti. Aveţi posibilitatea la bancă, utilizând mecanismul garanţiei guvernamentale, să luaţi bani pentru a asigura cofinanţarea.

Dacă dumneavoastră acum abia aflaţi de actul ăsta normativ, că nu-l cunoaşteţi, îmi pare rău, dar este de câteva luni în vigoare.

Nu aşteptaţi de la Guvernul central să vă dea toţi banii necesari în judeţ! Trebuie să aveţi şi abilitatea de a merge la bancă pentru că noi am pus garanţia de stat la dispoziţia dumneavoastră", i-a răspuns premierul, conform Mediafax.

El a mai precizat că, în funcţie de resursele existente, "fiecare va primi cât ţara poate în momentul de faţă", şi i-a dat asigurări preşedintelui CJ Vâlcea că banii rămaşi necheltuiţi în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, respectiv 124 milioane de euro, vor fi realocaţi pentru repararea drumurilor şi podurilor din tot mediul rural.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite