Boc: Codul portocaliu se va menţine în patru judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza viscolului, este posibil ca astăzi după ora 18.00 să se prelungească atenţionarea de cod portocaliu în Călăraşi, Brăila, Galaţi şi Tulcea, a anunţat premierul.

După şedinţa de urgenţă de la Guvern bilanţul este următorul: 340 de oameni blocaţi în maşini au fost evacuaţi şi duşi la adăpost.

Potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat, 15 ambulanţe sunt blocate în trafic cu trei pacienţi.

„Cele mai dificile cazuri pe care le avem sunt o gravidă de 13 ani, o persoană în şoc hipotermie pe autostradă, se încearcă să se ajungă la el cu o maşină de la compania de drumuri”, a spus dr. Arafat.

El a recomandat tuturor ca să nu folosească numărul de telefon112 decât pentru urgenţe, pentru a nu ţine liniile ocupate, iar cei cu probleme cronice să sune la medicul de familie sau să folosească alte modlaităţi de a solicita ajutor.

Unul din punctele la care jandarmii încearcă să ajungă acum este un autocar însăpezit în judeţul Giurgiu. “Se avansează cu dificultate, dar sperăm că jandarmii vor ajunge la el în două ore, aşa cum mi s-a spus”, a declarat premierul Emil Boc. Se încearcă să se ajungă la oameni cu mâncare, apă şi comsbustibil.

Situaţia localităţilor rămase fără curent electric din cauza viscolului şi a ninsorii, potrivit raportărilor ENEL:

-în judeţul Ilfov sunt afectate parţial 11 localităţi (zonele Buftea, Roşu, Popeşti - Leordeni).

-în judeţul Giurgiu au rămas izolate 60 de localităţi (zona de nord a judeţului Giurgiu – Ghimpaţi, Ogrezeni, Bolintin)

-în Bucureşti erau înregistrate 19 deranjamente colective (străzile Constantin Bălan, Flautului, Brezoi, Popa Nae, Topologului, Poenaru Vasile, Şoseaua Alexandriei, Valea Alba, Toporaşi), 4 transformatoare afectate (zona Moara Lujerului, Fabrica de Pâine, Mihail Sebastian).

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor se numără izolatori sparţi, cordoane si conductoare rupte, tije retezate, copaci sau crengi căzute pe liniile electrice aeriene.

Sunt mobilizate 82 echipe de la Enel Distribuţie Muntenia pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor, care întâmpină dificultăţi să ajungă la locul avariilor din cauza drumurilor înzăpezite şi a coloanelor de maşini blocate.

364 de şcoli închise

Ministerul Educaţiei informează că astăzi, în 364 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 19 judeţe nu se susţin cursuri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Cele mai multe şcoli închise sunt în judeţele:

-Călăraşi (105 şcoli, toate din judeţ)
-Gorj (55)
-Dolj (35)
-Buzău (28)
-Prahova (23)
-Ialomiţa (21)
-Ilfov (21)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite