Boc inventează TVA pentru săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Cred că nu este normal ca acela cu salariu de 30 de milioane să beneficieze de o măsură care vizează solidaritatea pentru cei cu venituri reduse. Pornesc de la premisa că un primar sau un

"Cred că nu este normal ca acela cu salariu de 30 de milioane să beneficieze de o măsură care vizează solidaritatea pentru cei cu venituri reduse. Pornesc de la premisa că un primar sau un parlamentar, care are un salariu de 30 milioane de lei, şi un pensionar, care are o pensie de 2 sau 3 milioane de lei, nu ar trebui să beneficieze de acelaşi regim, adică de o cotă mai scăzută la alimente. Parlamentarul şi primarul pot să plătească în continuare 19%, în timp ce pensionarul se află într-o categorie defavorizată, cu venituri scăzute, şi ar trebui să plătească 9% sau chiar taxă zero. Nu cred că trebuie să beneficieze şi cel cu salariu foarte mare, şi cel cu salariu mic sau pensie foarte mică", a spus Boc. Preşedintele PD a precizat că şi-a exprimat "o opinie personală" şi că decizia va fi luată în Alianţă.
"Nu a fost discutată în cadrul Alianţei şi Coaliţiei, iar votul în Senat a fost dat doar potrivit conştiinţei fiecăruia", a spus Boc. El a adăugat că, pe fond, reducerea TVA ar avea şi conotaţii pozitive, dar că trebuie analizate foarte atent şi constrângerile bugetare. "Nu sunt specialist în finanţe, dar nu mi se pare normal ca unul cu 30 milioane să beneficieze de aceeaşi TVA ca unul cu 2-3 milioane", a întărit liderul democrat. Vineri, la Cluj, preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe din Senat, liberalul Varujan Vosganian, a afirmat că prin reducerea la 9 la sută a TVA la alimente se vor pierde 450 milioane de euro de la bugetul de stat, care vor trebui găsite în altă parte. "Reducerea TVA la alimente nu va fi resimţită de consumatori, ci va îmbogăţi patronii de magazine", a susţinut Vosganian. Preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a anunţat, după votul din Senat asupra iniţiativei conservatorilor, că partidul său nu este de acord cu reducerea TVA la produsele de bază, fără să explice însă de ce senatorii PD au votat în favoarea textului. "Din punct de vedere al coerenţei politicii fiscale, reducerea TVA la produsele de bază este o eroare. Argumentele tehnice aduse de Dan Voiculescu, preşedintele PC, nu cred că sunt suficiente pentru a ne permite să dezechilibrăm o politică fiscală coerentă", se arată într-o declaraţie a lui Videanu. El a afirmat că această "eroare" care s-a produs la Senat ar putea fi corectată de Camera Deputaţilor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite