Boc se întoarce pe muntele copilăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva zeci de localnici din comuna clujeană Mărgău s-au adunat pe platoul muntos de la Răchiţele, imediat după slujba de Înviere, din prima zi de Paşti, pentru a juca un joc

Câţiva zeci de localnici din comuna clujeană Mărgău s-au adunat pe platoul muntos de la Răchiţele, imediat după slujba de Înviere, din prima zi de Paşti, pentru a juca un joc tradiţional, denumit meită. Emil Boc (foto) a participat şi în acest an la reuniunea sătenilor.

Boc se întoarce acasă la Răchiţele, în satul în care a copilărit, de două ori pe an, de Paşti şi de Crăciun. După cum ne-au declarat Ana şi Ioana Boc, părinţii liderului democrat Emil Boc, obiceiul este străvechi. La început se juca oină, cu o minge confecţionată din cârpe, denumită meită. În ultimii 10-15 ani, jocul de oină a fost tot mai des substituit de fotbal. Familia lui Boc a participat frecvent la jocul tradiţional de pe platoul din Răchiţele, unde se adună localnicii doar o dată pe an, de Paşti.

Oamenii aduc băutură şi mâncare, tinerii joacă fotbal, volei şi oină, iar bătrânii deapănă amintiri. Abia la lăsatul întunericului, oamenii se risipesc pe la casele lor, împrăştiate pe coastele munţilor din preajma Vlădesei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite