Boc: Reducerea CAS, slabe şanse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt foarte puţine şanse ca anul viitor să putem reduce contribuţiile de asigurări sociale. O spune premierul Emil Boc, la televiziunea publică.

„Acum, în construcţia bugetului sunt foarte puţine şanse să pornim la începutul anului cu o reducere a contribuţiilor de asigurări sociale, şi o spun simplu şi direct, preferăm în acest moment o stabilitate fiscală. Dacă economia ne va arăta că există resurse, vom putea spune, da, putem face din momentul X o reducere de contribuţii care să nu pericliteze sistemul fiscal şi stabilitatea macro-economică a României“, spune Emil Boc.

În acelasi timp, într-un interviu pentru Hotnews, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a lăsat să se înţeleagă că reducerea CAS, o măsură cerută insistent de mediul de afaceri, va fi foarte mică sau nu va fi deloc.

„Va fi foarte puţin spaţiu pentru noi iniţiative în bugetul pe 2012. Guvernul va trebui să decidă ce măsuri doreşte să implementeze în cadrul acestui spaţiu limitat, fie că este vorba de schimbări la nivel de contribuţii sociale, fie la nivel de salarii, cheltuieli de investiţii, etc.“, spune Franks.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite