Boagiu sare la gâtul premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

regionalizarea, gândind mai mult prin prisma PNL decât ca prim-ministru."Au picat patru liberali din cer într-o comisie de evaluare care constată că vom schimba regiunile sau Agenţiile de

regionalizarea, gândind mai mult prin prisma PNL decât ca prim-ministru.
"Au picat patru liberali din cer într-o comisie de evaluare care constată că vom schimba regiunile sau Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR) sau le eficientizăm. Au picat printr-o decizie a premierului care iarăşi înţelege descentralizarea şi continuarea măsurilor de reformă din Biroul Permanent al PNL, nu din guvern. Premierul nu a înţeles că descentralizarea înseamnă să ai un cadru legal, o lege-cadru, să nu te joci cu aceste lucruri", a spus ministrul democrat Anca Boagiu, făcând referire la o hotărâre a primului-ministru de înfiinţare a unei echipe care să lucreze la restructurarea şi reorganizarea ADR. În opinia Ancăi Boagiu, comisia este una pur liberală, care nu are nimic de-a face cu dezvoltarea regională a ţării şi, oricum, momentul constituirii acesteia cu cinci luni înainte de aderarea la Uniunea Europeană este unul prost ales, deoarece România se află în prag de gestionare a fondurilor structurale, nu de evaluare.
"Există obiceiul acesta în România, să facem comitete şi comisii cu diverşi tovarăşi căzuţi din partidele politice, de data asta din PNL. Nu ştiu ce-şi imaginează premierul că face special în situaţia asta. ADR-urile sunt auditate de Delegaţia Comisiei Europene tocmai pentru a le îmbunătăţi activitatea. Dacă schimbăm acum structuri, înseamnă că suntem inconştienţi, că am muncit până la 26 septembrie numai ca să ne facem poze, cu un panou mare, cu galben şi albastru în spate", a spus Anca Boagiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite