Blocuri în loc de dulciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma Feleacul din Cluj-Napoca va renunţa la producţia de dulciuri şi îşi va reorienta activitatea pe segmentul imobiliar, urmând să îşi schimbe denumirea în Felinvest.  Deciziile

Firma Feleacul din Cluj-Napoca va renunţa la producţia de dulciuri şi îşi va reorienta activitatea pe segmentul imobiliar, urmând să îşi schimbe denumirea în Felinvest. 

Deciziile au fost luate, marţi, în adunarea generală a acţionarilor, când a fost aprobată şi contractarea unor credite de zece milioane euro pentru un proiect rezidenţial care va fi realizat pe amplasamentul fabricii, se arată într-un comunicat al Feleacul, remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vechea fabrică se află într-un cartier clujean, aflat la o distanţă de aproximativ trei kilometri de zona centrală.

Ansamblu rezidenţial de 35 de milioane de euro

Acţionarul majoritar al firmei este omul de afaceri Octavian Buzoianu, care controlează 70,07% din titluri, în timp ce fondul de investiţii Broadhurst Investments are 7,82% din acţiuni.

În iunie, acţionarii Feleacul au aprobat relocarea activităţii de producţie a dulciurilor şi anunţau că pe amplasamentul fabricii va fi realizat un proiect rezidenţial pentru care au fost estimate investiţii de 35 de milioane euro.

Ulterior, firma Amylon din Sibiu, parte a companiei de morărit şi panificaţie Boromir, a cumpărat de la Feleacul mai multe linii de producţie şi mărci, pentru care a plătit 500.000 de euro plus TVA.

Feleacul are un capital de 1,05 milioane lei, divizat în 10,5 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite