Blocuri la Snagov, pe banii bucureştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei este obligată, în urma unei decizii irevocabile emise de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să finalizeze patru blocuri în zona Ghermăneşti-Snagov, chiar dacă

Primăria Capitalei este obligată, în urma unei decizii irevocabile emise de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, să finalizeze patru blocuri în zona Ghermăneşti-Snagov, chiar dacă imobilele nu mai sunt în proprietatea municipalităţii.

Astfel, bucureştenii vor plăti 3,2 milioane de euro pentru finalizarea unor blocuri începute de Primăria Bucureşti înainte de 1989, pentru cazarea specialiştilor care munceau în diferite domenii în Snagov. După 1989 însă blocurile au rămas la nivelul de structură, iar firma care le avea în administrare, Romconfort, le-a vândut unor proprietari, în condiţiile în care, înainte de 1990, Primăria Capitalei se obliga să livreze apartamentele la cheie. Aşa se face că proprietarii şi Romconfort au acţionat municipalitatea în judecată, iar prin Decizia 6633/ 26 noiembrie2004, municipalitatea este obligată să termine blocurile.

Timp de 17 ani nu s-a vorbit despre acest caz, el fiind cunoscut numai de juriştii şi de şefii din primărie. Brusc, în şedinţa de consiliu general de mâine, consilierii trebuie să aprobe cele 3,2 milioane de euro pentru finalizarea blocurilor, pentru că îi obligă instanţa. În plus, firma care a fost solicitată pentru expertizarea imobilelor, Prodomus, este proiectantul iniţial al blocurilor, iar unul dintre angajaţii acestei firme este arhitectul Maia Sommer, soţia şefului de cabinet al edilului-şef Adriean Videanu, Vladimir Sommer.

"Nu ştiu despre ce este vorba", a comentat Videanu, în timp ce surse din primărie şi din Consiliul General spun că, în cel mult două săptămâni, Sommer va renunţa la funcţia de şef de cabinet şi va trece în zona privată a dezvoltărilor imobiliare.

Până una-alta, aceeaşi municipalitate care cumpără case pentru evacuaţi de pe piaţa liberă, se vede nevoită să finiseze 88 de apartamente, cu geamuri termopan, faianţă şi centrală din câteva blocuri din judeţul Ilfov.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite