Blocaţi la sfinţirea Bisericii de Gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La -14 grade Celsius, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost ieri sfinţită în cadrul slujbei religioase de Bobotează. În faţa a sute de turişti credincioşi, serviciul religios a fost

La -14 grade Celsius, Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost ieri sfinţită în cadrul slujbei religioase de Bobotează. În faţa a sute de turişti credincioşi, serviciul religios a fost oficiat, pe rând, de reprezentanţi ai bisericii Evanghelice, Greco-Catolice şi Romano-Catolice.

Preoţii ortodocşi au refuzat, ca şi anul trecut, să binecuvânteze o construcţie „efemeră”. Slujba de sfinţire ţinută în trei limbi (română, germană şi maghiară) a fost urmată de un ospăţ. Biserica de gheaţă a fost construită pe locul celorlalte două „biserici ecumenice de gheaţă”, ridicate în apropiere de Ice Hotel.

Forma lăcaşului a fost inspirată de un vechi lăcaş de cult din satul sibian Mălăncrav, fiind dotată cu băncuţe şi mobilier din gheaţă, icoanele fiind, de fapt, nişte basoleriefuri executate pe pereţi.

Ridicarea bisericii a durat două săptămâni, măsoară 80 de mp şi poate adăposti maxim 40 de persoane. Biserica de Gheaţă va găzdui în această iarnă câteva slujbe şi evenimente religioase, în cursul lunii februarie aici fiind programate două botezuri.

După încheierea slujbei, plecarea turiştilor a devenit imposibilă din cauza blocării telecabinei de către salvamontiştii care, astfel, au salvat o tânără. Aceasta a suferit un şoc hipotermic pe drumul dintre Cabana Bâlea şi Bâlea Lac. Tânăra a fost urcată cu un scripete în cabină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite