Blocaţi de căderi de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de patru polonezi şi şapte români care circulau cu maşinile pe Transfăgărăşan, ieri dimineaţă, spre Curtea de Argeş, au fost surprinşi de căderi de zăpadă, dar nu au fost

Un grup de patru polonezi şi şapte români care circulau cu maşinile pe Transfăgărăşan, ieri dimineaţă, spre Curtea de Argeş, au fost surprinşi de căderi de zăpadă, dar nu au fost răniţi, fiindcă omătul a căzut la distanţă de maşinile lor. Turiştii au rămas blocaţi pe şosea până la venirea salvamontiştilor.

\Înălţimea stratului de zăpadă depăşea pe alocuri trei metri în zona blocată. Pe Transfăgăraşan a nins abundent, iar intervenţia salvamontiştilor este mult îngreunată. Cele 11 persoane blocate pe Transfăgărăşan au fost aduse, în stare de şoc, de salvamontiştii din Argeş la Refugiul Cota 2000.

Şase dintre ei au fost coborâţi din munte şi au plecat spre Sibiu, după ce un sens de circulaţie de pe Transfăgărăşan a fost deblocat. Ei şi-au recuperat autoturismele şi au plecat spre Bâlea Lac şi Sibiu. Salvamontiştii afirmă că în următoarele ore şi ceilalţi turişti vor fi coborâţi la şosea şi vor pleca în aceeaşi direcţie. Dacă vântul va fi puternic şi ceaţa densă, telecabina nu va putea transporta turiştii de la Cascada Bâlea la Lacul Bâlea, situat la 2.040 de metri altitudine.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite