Blocarea Capitalei, preţul Formulei 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Capitalei a fost ieri paralizat din cauza restricţiilor de trafic din zona Palatului Parlamentului. Ambuteiajele vor face zile amare şoferilor cel puţin până pe 26 august Prima zi

Centrul Capitalei a fost ieri paralizat din cauza restricţiilor de trafic din zona Palatului Parlamentului. Ambuteiajele vor face zile amare şoferilor cel puţin până pe 26 august

Prima zi de închidere a circulaţiei rutiere din cauza circuitului de Formula 3 a fost un chin atât pentru şoferi, cât
şi pentru pietoni.

Visul fostului edil-şef al Capitalei, Adriean Videanu, de a avea un circuit de Formula 3 în buricul Bucureştiului a devenit pentru a doua oară o realitate şi, implicit, un coşmar pentru şoferi.

"Am făcut de la Gara Filaret până în Panduri mai bine de o oră. Trebuie blestemat cine a ales acest traseu pentru raliu", s-a plâns ieri un conducător auto prins în ambuteiajul de pe bulevardul 13 Septembrie.

Unii dintre şoferi, în special cei care trebuiau să ajungă la serviciu, erau aproape de o criză de nervi, blocaţi pe traseele ocolitoare recomandate chiar de poliţişti. "Trebuie să ajung urgent la serviciu. Asta e situaţia!", a ţipat un bărbat la poliţişti.

În încercarea de a ieşi din coloană, şoferul era cât pe ce să-l lovească pe un agent de pază care "marca" pista de curse.

Deputaţii, pe pista de curse

"Au voie să circule numai maşinile celor din SRI, Poliţie, ale deputaţilor, senatorilor şi angajaţilor hotelului Marriott", a explicat angajatul BGS, Bogdan Dragomir. Şi călătorii care folosesc transportul în comun au trăit ieri un adevărat calvar.

"Traficul pe linia 385 a fost mai aglomerat ca niciodată. Am făcut cu 50 de minute mai mult decât într-o zi obişnuită", a explicat Ana, care locuieşte în cartierul Ghencea şi circulă zilnic spre Unirii.

Pietonii au rămas şi ei şocaţi în faţa priveliştii deplorabile de pe străzile adiacente Palatului Parlamentului.

"Nu cred că Bucureştiul este pregătit pentru un asemenea eveniment. Traficul era infernal în fiecare dimineaţă, dar acum chiar nu se poate circula", a spus Cristina Frigioiu, în timp ce se îndrepta spre cea mai apropiată staţie de autobuz, adică la circa 2 km de zona Izvor, unde se afla.

Circulaţia revine la normal în septembrie

Responsabilul din partea municipialităţii cu Formula 3, viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu, le-a promis bucureştenilor că din 30 august circulaţia în centrul Capitalei va reveni la normal.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite