Blejnar, demis de la conducerea Fiscului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Blejnar, preşedintele Fiscului
Sorin Blejnar, preşedintele Fiscului

Sorin Blejnar, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost revocat ieri din funcţie de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, după ce s-a constatat, în urma unei analize efectuate la nivelul aparatului de lucru al premierului, că din partea Fiscului nu a fost înregistrată o colectare eficientă a veniturilor.

În urmă cu două luni, premierul Ungureanu cerea tuturor instituţiilor implicate în combaterea evaziunii fiscale să aducă în plus la bugetul statului două miliarde de euro (1,5% din PIB), în termen de 60 de zile.

La momentul respectiv, Blejnar declara că ţinta ambiţioasă impusă de premier poate fi atinsă. Totuşi, el a spus ieri că şi-a depus demisia în alb la cabinetul premierului încă de acum două luni întrucât targetul impus era irealizabil.

„Din punctul meu de vedere, a fost un target nerealist. Eu sunt ardelean, un om de onoare, când am un target pe care nu-l pot atinge îmi dau demisia. Până acum, nivelul veniturilor obţinute de ANAF din combaterea evaziunii se ridică la 1% din PIB, aproape de ţinta de 1,5%", a declarat Blejnar.

Şerban Pop, noul şef

Sorin Blejnar a primit însă ieri sarcina de a coordona departamentul de control al marilor averi din cadrul Fiscului. Blejnar a declarat că va prelua noua funcţie imediat după ce decizia revocării va fi publicată în „Monitorul Oficial".

Premierul Ungureanu l-a numit ieri pe Şerban Pop în funcţia de preşedinte al Fiscului. Şerban Pop, om de încredere al fostului ministru Mihai Tănăsescu, a ocupat postul de vicepreşedinte ANAF în perioada în care Guvernul era condus de Călin Popescu Tăriceanu şi a fost schimbat prin decizie a premierului Emil Boc, în ianuarie 2009. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite