Blanculescu de la Control si Marica de la Vama se injura de zor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul sindical: "Blanculescu nu stie cum functioneaza institutia sa si toarna baliverne" "Pornirile emotionale si pline de ura ale domnului Blanculescu sunt datorate cererii noastre adresate, pe 9

Liderul sindical:
"Blanculescu nu stie cum functioneaza institutia sa si toarna baliverne"
"Pornirile emotionale si pline de ura ale domnului Blanculescu sunt datorate cererii noastre adresate, pe 9 iulie, premierului Nastase de a analiza daca existenta Autoritatii Nationale de Control mai este oportuna", a declarat, ieri, pentru ziarul Adevarul, liderul sindical Vasile Marica. Cel acuzat de ministrul Blanculescu ca este implicat intr-o serie de afaceri negre a precizat ca seful ANC a explodat si face declaratii disperate fiindca "Banca Mondiala, Fondul Monetar International si alte foruri europene au solicitat, de asemenea, desfiintarea ANC, aceasta fiind o structura neviabila". Practic, functionarii publici din Vama si Garda Financiara - afiliati la sindicatul lui Marica - cer trecerea acestor doua institutii de sub umbrela ANC in subordinea Ministerului de Finante. In scrisoarea trimisa premierului, sindicalistii sustin ca "Blanculescu, prin deciziile, declaratiile si modul in care abordeaza activitatile de control, demonstreaza ca, de foarte multe ori, nu cunoaste cadrul legislativ, incurcandu-i prin declaratii contradictorii atat pe contribuabili, cat si pe functionarii publici". Vasile Marica a precizat, fata de acuzele ministrului, ca nu are nici o legatura cu taxele de protectie ("La mine vin doar sindicalisti din cele doua institutii sa-i protejez") si nici cu masinile Volskwagen cumparate de Vama. Despre posibilia pozitie in conducerea vreunui duty-free, Marica a declarat ca niciodata nu a facut parte din administratia unei astfel de societati: "Am fost cautat si in gaura de sarpe. Iar daca ma gaseste cineva in conducerea vreunui duty-free, a doua zi imi voi da demisia din toate functiile". Despre ministrul Blanculescu, Vasile Marica a declarat: "Acesta nici nu stie cum functioneaza institutiile din subordinea sa si toarna numai baliverne, un exemplu fiind promisiunea de a majora salariile la nivelul de 1.000 de dolari". "Va dati seama ce pateste un agent economic care il supara pe Blanculescu", a mai declarat liderul de sindicat, care a anuntat ca avocatii sai lucreaza pentru o posibila actionare in instanta - pentru calomnie - a ministrului Blanculescu.
Ministrul Controlului:
"Comportamentul domnului Vasile Marica produce teroare la nivelul Autoritatii Vamale"
Specialistii Autoritatii Nationale pentru Control desfasoara investigatii ample fata de neregulile care au fost comise, in ultimii patru-cinci ani de zile, in domeniul vamal, prin intermediul structurilor sindicale. Ministrul Controlului, Ionel Blanculescu, a declarat, ieri, pentru Adevarul, ca mai multe persoane, printre care si Vasile Marica - presedintele Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici din Romania -, sunt deranjate de activitatea declansata de ANC impotriva coruptiei. Seful ANC ne-a dezvaluit ca la usa institutiei pe care o conduce bat zilnic persoane care reclama tratamentul ilegal la care au fost supuse de Vasile Marica, pe vremea cand acesta era presedintele Sindicatului National Vamal Unirea. Reclamatii s-au primit si cu privire la initiativa avuta de Vasile Marica si Nini Sapunaru pe vremea cand acesta din urma era director general la fosta Directie Generala a Vamilor. Astfel, in anul 1999, printr-un ordin comun, s-a cerut, printre altele, reorganizarea prin desfiintarea tocmai a serviciului care investiga fraudele si care avea rolul de monitorizare a activitatii salariatilor din structurile proprii. Plangerile unor functionari vamali despre presiunile pe care le-ar fi exercitat liderul sindical cu scopul de a colecta "taxa de protectie" ce avea sa le aduca stabilitatea pe functii sunt deja pe rolul ANC. "Comportamentul domnului Vasile Marica produce teroare la nivelul Autoritatii Vamale, prin activitati subversive. La finalul investigatiei, vom sesiza Parchetul National Anticoruptie cu o plangere penala impotriva acestuia, pentru savarsirea cel putin a unei infractiuni, si anume cea de trafic de influenta. Exista suspiciuni legate si fata de alte persoane, urmand ca specialistii ANC sa verifice si legalitatea desfasurarii licitatiei de achizitie a Volkswagen Bora", ne-a declarat ministrul Controlului, aratand ca nu exclude sesizarea procurorilor anticoruptie si fata de alte persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite