Blaga lansează programul „10.000 de km de drumuri judeţene şi locale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blaga lansează programul „10.000 de km de drumuri judeţene şi locale”
Blaga lansează programul „10.000 de km de drumuri judeţene şi locale”

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, Vasile Blaga,  va introduce miercuri în şedinţă de Guvern programul „10.000 de km de drumuri judeţene şi locale”. Prin acest program se vor putea finanţa şi acele proiecte de drumuri care nu se încadrează în niciun program de finanţare naţional sau european.

În acest program drumurile vor fi asfaltate, inclusiv pentru trafic greu, iar media costurilor reabilitării drumurilor judeţene, pe ţară, este de aproximativ 200.000 de euro pe km.

Blaga a declarat astăzi, a Sfântu-Gheorghe, că programul are o valoare de două miliarde de euro, în intervalul 2010-2012. Potrivit ministrului de resort, vor avea prioritate administraţiile cu proiectele tehnice deja făcute şi care n-au intrat la alte programe pentru că erau suprasolicitate.

Prioritate vrem să aibă cei cu proiecte. Sunt în multe judeţe proiecte eligibile care n-au putut fi finanţate, sunt unele care au şi autorizaţie de construcţie. Vom ţine cont şi de investiţiile făcute până acum, de lungimea drumurilor judeţene şi aşa mai departe”, a spus Vasile Blaga.

Potrivit Newsin, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei s-a întâlnit  cu primarii şi conducerea judeţului Covasna, ocazie cu care a anunţat că în aproximativ o săptămână judeţul va primi 7,5 milioane de lei pentru drumuri, 2,5 milioane de lei pentru şcoli şi finanţarea, până la sfârşitul anului, a primăriilor cu probleme de funcţionare. Blaga a anunţat şi că ministerul va sprijini continuarea reabilitării termice a blocurilor de locuinţe din judeţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite