Blaga: Ştiam încă din mai că Omar Hayssam pleacă din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de informaţii a reluat şi la 19 iunie avertismentul transmis în mai. Întrebat care este atunci motivul pentru care şeful acestei direcţii de informaţii, generalul Virgil Ardelean, a demisionat,

de informaţii a reluat şi la 19 iunie avertismentul transmis în mai. Întrebat care este atunci motivul pentru care şeful acestei direcţii de informaţii, generalul Virgil Ardelean, a demisionat, Blaga a explicat că acesta ar fi trebuit să colaboreze mai bine cu celelalte servicii secrete, în cadrul comunităţii naţionale de informaţii.
Ministrul de interne a declarat că "sunt şanse foarte mari" ca Omar Hayssam să nu se mai afle în România, dar, în prezent, se desfăşoară "o expertiză" pentru găsirea lui. "Sunt convins că acesta nu a ieşit printr-un concurs de împrejurări, ci ajutat", a spus Vasile Blaga, care a sugerat în repetate rânduri că Hayssam a plecat din România cu ajutorul unei maşini aparţinând Corpului Diplomatic. Blaga a arătat că Poliţia de Frontieră nu putea să verifice aceste maşini. El a precizat că a cerut ca, prin SECI - structura de cooperare a poliţiştilor din statele balcanice - să se verifice inclusiv maşinile cu număr de Corp Diplomatic. În ceea ce priveşte posibilitatea ca Omar Hayssam să fi plecat la bordul unei nave siriene încărcate cu berbecuţi, Vasile Blaga şi-a exprimat rezerva în legătură cu acest scenariu "transmis de cercurile siriene".
Ministrul de interne a mai anunţat, ieri, că a dat dispoziţie ca toţi cei care s-au aflat în arest preventiv, indiferent de funcţia pe care au deţinut-o într-un partid sau altul, să fie monitorizaţi la frontieră. El nu a explicat la ce persoane cu funcţii în partid s-a referit.

Echipajul cargouluicu berbecuţi spune că nu l-a avut pe Hayssam tovarăş de drum
Cargoul suspectat că l-ar fi cărat spre Siria, printre berbecuţi şi paiele din magazii, pe teroristul Omar Hayssam a acostat, ieri, în Portul Midia, cu peste 24 ore întârziere faţă de timpul prognozat. Pe 13 iulie, vasul încărcat cu berbecuţi a ridicat ancora de la Midia în jurul orelor 13, având la bord un echipaj format din 12 sirieni, 5 egipteni şi un român. Poliţia de Frontieră a verificat atunci paşaportele şi carnetele de marinar, confruntând poza din acte cu persoana controlată. Ieri, a avut loc acelaşi procedeu, dar niciunul dintre marinarii controlaţi nu părea să semene la figură cu sirianul Omar. Comandantul navei s-a arătat chiar iritat de suspiciunile vehiculate. "Teoretic, Omar ar fi putut ajunge la bord cu altă ambarcaţiune, după ieşirea navei din port, declară în exclusivitate pentru Adevărul comisarul-şef Tituts Andrei Burcea. Faptul că nava a plecat în plină zi, la orele 13, face însă puţin probabil şi acest lucru. La data respectivă, noi nu aveam consemn pentru persoana lui. Totuşi, el având interdicţie de a părăsi ţara, iar cazul lui fiind foarte mediatizat, poliţiştii noştri au fost extrem de atenţi. Verificarea s-a făcut nu prin sondaj, ci cu actele şi fotografia fiecărui marinar, cu respectivul de faţă".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite