Dan Bittman visează la divertisment de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Bittman visează la divertisment de lux
Dan Bittman visează la divertisment de lux

Pentru realizatorul emisiunii „Dănutz SRL“, entertainmentul din România este discutabil. El ar vrea un show grandios, în stil italian.Solistul trupei Holograf adoră emisiunile în direct pentru că îi dau „o stare deosebită“. „Dănutz SRL“, difuzată de TVR 1, va reveni pe ecrane la jumătatea lunii septembrie.

Adevărul: Ai înşelat de două ori muzica: prima oară, cu televiziunea! Cum s-a întâmplat?

Dan Bittman: S-a întâmplat prin intermediul domnului Mitică Moroşanu. Cu puţin timp înainte mă sunase Titus Munteanu să‑mi propună un program matinal. L-am refuzat spunându-i că nu mă pot trezi la 4.oo. În acea vreme erau la modă emisiunile matinale, Călinescu era pe un mare val...

Pe domnul Moroşanu, care mi-a propus un format pentru copii, „Ba da, ba nu“, nu l-am refuzat. Aşa a început „cariera“ mea în televiziune, cu ghilimelele de rigoare,  în ‘98 -’99. Meserie am furat de la Daniela Anencov. Eram fascinat de energiile pe care le punea în mişcare şi cum capta atenţia copiilor.

Şi cu filmul?...

În perioada în care m-am apucat de televiziune, m‑am întâlnit cu Sergiu Nicolaescu: m-a oprit - eu nu-l cunoşteam - şi mi-a spus: „Stimate domn, am impresia că o să fac un film cu dumneata pentru că semeni foarte mult cu mine“.

Din acel moment nu m-a mai căutat patru sau cinci ani. Apoi m-am trezit cu un telefon: „Uite, a venit momentul să facem acel film. Vei juca personajul meu, un conte tânăr“. Aşa am ajuns să joc în „Orient Express“ cu Sergiu Nicolaescu.


Ţi s-a mai propus alt film de atunci?

Tot Sergiu Nicolaescu mi-a propus alt rol, dar aveam concerte cu Holograf. Apoi, „Orient Express“ a avut succes la vremea lui şi nu am vrut să distrug vraja. Îmi oferise rolul din „Supravieţuitorul“ în care a jucat domnul acela ceh. Poate am fost prea modest, dar n‑am vrut să mă dau altceva decât ceea ce sunt.

„Dănutz SRL“ s-a bătut ani de zile cu „Duminica în familie“. V-aţi învins de multe ori adversarul?

De multe ori am reuşit să fim lideri de audienţă, dar la TVR avem un PR atât de slab – sau probabil TVR, în principiu, nu ştie să-şi facă lobby... Mihaela Rădulescu, fiind invitată la mine în emisiune, a făcut o glumă spunând: „Dan Bittman este singurul bărbat care m-a bătut“. S-a făcut linişte, apoi a adăugat: „M-a bătut în audienţă“.

Cu ce vine nou în toamnă emisiunea?

Offf, la ce bugete de criză avem, nu ştiu! S-ar putea să îi adăugăm o rubricuţă nouă. Avem de finalizat concursul cu cea mai bună voce din România. Din punctul meu de vedere, nu şi-a atins scopul. Îmi doream ceva mai de scandal, să fie atinşi şi cântăreţii de marcă, dar s-a dus spre partea amatorilor.

Nişte calificative pentru divertismentul din România?

Gusturile sunt discutabile din cauza ratingului căruia îi suntem tributari. Regret că în România nu s-a inventat divertismentul de lux - aşa cum sunt spectacolele italieneşti, cu show-uri grandioase şi de calitate.

„Dansez pentru tine“ nu este grandios?

Ba da, dar motivaţia acelui show bate monedă pe nenorocirea unor oameni, chiar dacă este şi în beneficiul lor. Mi-aş dori divertisment de dragul divertismentului.

Cu ce se mai „laudă“ trupa Holograf?

În toamnă vom lansa una sau două piese noi. Am început să lucrăm cu mai multă grijă. De când cu pirateria, nu ştiu dacă mai merită să facem albume.

image

De multe ori am reuşit să fim lideri de audienţă, dar la TVR avem un PR atât de slab – sau probabil TVR, în principiu,nu ştie să-şi facă lobby...

image


Dan Bittman
realizator TV

image

Motivaţia show-ului «Dansez pentru tine» bate monedă pe nenorocirea unor oameni, chiar dacă este şi în beneficiul lor. Mi-aş dori divertisment de dragul divertismentului.

image


Dan Bittman
realizator TV

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite