Bistriţenii se tratează în mod natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele naturiste sunt o alternativă la clasicele antibiotice. Vânzările magazinelor de profil au crescut faţă de anul trecut. Bistriţenii sunt din ce în ce mai interesaţi de remediile naturale.

Produsele naturiste sunt din ce în ce mai căutate de bistriţeni, mulţi dintre ei devenind în ultima perioadă clienţi fideli ai magazinelor de profil. Remediile naturale îi atrag atât pe tineri, cât şi pe cei mai în vârstă. Aceştia încearcă să îşi trateze diferite afecţiuni sau pur şi simplu cumpără cosmetice pe bază de plante care nu lipsesc de pe rafturile acestor magazine. Bistriţenii caută tratamente pentru afecţiuni ca diabetul, bolile hepatice, bolile cardiovasculare , prostata sau diferite tumori. Alţii apelează la produsele naturale doar pentru detoxifiere.

,,Am cumpărat pastile pentru hipertensiune. Vreau să le încerc ca o alternativă la tratamentul clasic şi mereu cumpăr ceaiuri atât medicinale, cât şi de fructe”, spune Vasile Rusu, un pensionar de 87 de ani. „Este a patra oară când cumpăr de la un astfel de magazin, am luat un şampon care este foarte bun şi în rest am cumpărat ceaiuri şi ceva pastile. Sunt foarte mulţumită de aceste produse” povesteşte Mihaela Greşciuc o tânără studentă de 22 de ani.

Produsele româneşti la mare căutare

Vânzătorii din magazinele cu produse pe bază de plante spun că produsele  de fabricaţie autohtonă  sunt cele mai căutate. „Vânzările s-au dublat faţă de anul trecut. Clienţii aleg de obicei produse de la noi , mărci româneşti vechi din domeniul Plafar. Probabil un motiv pentru care le preferă este faptul ca sunt mai ieftine decât cele din import”, apreciază  Nicoleta  Palagichi reprezentantul unui magazin de pe Bulevardul Decebal.

Femeile preferă cremele româneşti în schimbul celor de import, astfel, clasicele produse de la Gerovital Plant se vând foarte bine.„Prefer să îmi cumpăr o cremă românească şi să folosesc tratamente naturiste decât miraculoasele creme de firmă, care costă foarte mult”, apreciază o altă clientă a magazinelor naturiste.

Tratamentele naturiste recomandate şi de medici

Camelia Anton, medic de familie, spune că aceste produse pot fi benefice, mai ales ca tratamente alternative. ,,Eu, şi personal şi ca medic, sunt adepta remediilor naturiste, dar ca terapii complementare. Trebuie însă, ca cei care achiziţionează astfel de produse să fie foarte atenţi la provenienţa acestora, la modalitatea de dozare şi la ambalaj. Este recomandabil ca informaţiile despre conţinut şi efecte secundare să fie cunoscute în detaliu“, este de părere Camelia Anton.

Ceaiurile fac record de vânzări

Reprezentanţii magazinelor de profil spun că ceaiurile, indiferent că sunt remedii sau pur şi simplu ceaiuri de consum uzual, sunt cele mai căutate produse. Acestea se vând cantităţi foarte mari. „Au fost zile când am vîndut şi peste o sută de cutii de ceai, sunt foarte căutate deoarece sunt şi cele mai ieftine”, povesteşte  Marian Costin, care vinde într-un astfel de magazin de mai bine de trei ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite