Bistriţencele caută primăvara în magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hainele de sezon se vând şi pe timp de criză. Magazinele din Bistriţa şi-au încărcat deja vitrinele cu fuste şi sarafane din blugi, cămăşi elegante şi înflorate, pantaloni în croieli clasice, dar şi geci, de primăvară.

Primăvara şi-a intrat în drepturi şi la Bistriţa, cu atât mai mult cu cât se apropie şi sărbătoarea Paştelui. Bistriţencele au scos banii de la saltea şi au luat la rând magazinele din oraş, să îşi reînnoiască garderoba. Oferta e pe toate gusturile, iar preţurile pornesc, în medie, de la 60 de lei. 

Haine noi şi în tendinţe

Magazinele nu au încă marfă pentru Paşte, dar sunt pline cu fuste colorate, cămăşi vaporoase şi bluze cu imprimeuri florale. Preţurile diferă, de la 80 de lei pentru o fustă din blugi, la 68 de lei pentru o cămaşă cu mânecă lungă. Sarafanele, o piesă de rezistenţă a acestui sezon, se pot cumpăra la preţuri care pornesc de la 78 de lei. ,,Costumaşe pentru Paşte nu avem încă, dar hainele acestea sunt cele mai noi. Tinerele, în special, sunt cele mai multe cliente, dar şi doamnele mai tinere, pentru că modelele sunt şi elegante nu doar în tendinţe”, spune Emilia Vartolomei, vânzătoare într-un magazin de pe strada  Gheorghe Şincai. 

Moda nu ţine cont de criză

Un magazin din centrul oraşului îmbie cumpărătoarele cu o vitrină colorată. Înăutru, umeraşele îţi fură ochii, încă de la intrare. Două tinere trec pragul magazinului şi încep să trieze hainele. Se uită printre rafturi şi aleg o fustă de blugi şi o cămaşă albă, cu centură albă. ,,Îmi cumpăr haine de primăvară şi vreau să încerc fusta aceasta. Ştiu că se poartă mult”, spune Alexandra, o liceeană de 15 ani. Tânăra lasă nu mai puţin de 150 de lei în casa de marcat a vânzătoarei. O altă cumpărătoare, de vârstă mijlocie, spune că este în trecere prin magazine şi că sondează oferta. „Nu îmi cumpăr deocamdată nimic. Vreau doar să estimez câţi bani să pun de-o parte pentru Paşte. Oricum, mi se par frumoase hainele şi ai de unde alege”, spune Letiţia Pascu,  o asistentă medicală.

Tendinţele acestui an 

Designerii au dat tonul tendinţelor în primăvara lui 2009: multă culoare, modele în carouri şi tăieturi masculine. Din dulapul unei domnişoare sau doamne mereu în pas moda nu pot lipsi nici pantofii cu imprimeuri florale sau animale, nici cei cu botul rotunjit şi tocul cât mai înalt şi gros. Paleta coloristică este variată, iar cuvântul ,,îndrăzneţ” defineşte cel mai bine ţinutele în culori ca roşu, turcoaz, verde crud, violet sau galben.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite