Bistriţa: Tot mai mulţi elevi vor un calculator subvenţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista celor  care au depus dosare pentru a obţine subvenţie de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator este mai lungă în acest an

Lista finală a solicitanţilor eligibili pentru programul ,, Euro 200” de anul acesta a fost deja publicată de Inspectoratul  Şcolar Judeţean. Inspectorul şcolar Ioan Costea, responsabil de program, spune că a crescut numărului elevilor care solicită ajutorul pentru achiziţionarea unui calculator:,, Anul acesta au ajuns în faza finală 895 de dosare depuse de elevii din diferite şcoli din judeţ, este posibil ca doar o parte din acestea să primească banii depinde însă ce decide ministerul de resort. Ce pot să spun este că anul trecut am avut 737 de elevi care au intrat în posesia cupoanelor în valoare de 200 de Euro, deşi au fost depuse peste 800 de dosare”, precizează Costea.

Ministerul decide

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării acordă şi anul acesta prin programul,, Euro 200”, bani pentru achiziţionarea de calculatoare. Programul se adresează elevilor și studenților bistrițeni din învățământul de stat și particular, care provin din familii cu venituri care nu depășesc 150 lei pe membru de familie. În zilele următoare, ministerul va efectua selecţia finală a dosarelor care va indica câţi elevi din Bistriţa-Năsăud vor primi cuponul valoric pentru achiziţionarea unui calculator, iar la sfârşitul lunii mai aceştia vor intra în posesia lui.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite