Bistriţa-Năsăud: Un gest de omenie, transformat de autorităţi într-un moment penibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 150 de persoane din judeţul Vaslui, venite după fân în două comune din Bistriţa-Năsăud, au făcut, duminică seara, cale întoarsă, cu mâinile goale, deoarece localnicii din Ilva

Aproape 150 de persoane din judeţul Vaslui, venite după fân în două comune din Bistriţa-Năsăud, au făcut, duminică seara, cale întoarsă, cu mâinile goale, deoarece localnicii din Ilva Mare şi Lunca Ilvei nu le-au putut asigura masă şi cazare pe perioada în care aceştia urmau să cosească iarba donată, aşa cum fuseseră ei informaţi.

Primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupşan, a declarat, ieri, că la mijloc a fost o neînţelegere propagată de un viceprimar din localitatea vasluiană Negreşti, care a venit în recunoaştere pe Valea Ilvelor. "Dânsul a venit aici şi ne-a întrebat dacă-i putem ajuta cu fân. Noi le-am explicat că este iarbă din belşug la munte, dar că trebuie cosit şi făcut fânul, dar mai ales cărat la drum. N-a fost vorba să asigurăm noi mâncare şi cazare, sub nicio formă, fiindcă nu putem.

Mi s-a părut că a înţeles, numai că duminică seara ne-am trezit cu două autocare pline cu oameni care au venit cu mâna goală să se cazeze la noi şi să le dăm de mâncare pe toată perioada în care stau, fiindcă aşa le-a zis viceprimarul respectiv. Le-am spus că nu putem face aşa ceva şi au plecat înapoi", ne-a declarat Flaviu Lupşan. Vasluienii, care traversează o secetă cumplită şi care au ajuns să-şi vândă oile cu 10 lei şi caii cu tot cu căruţe, cu 350 de lei, urmau să beneficieze de iarbă de la bistriţenii dispuşi să doneze chiar şi 30 de tone fiecare. Când au văzut că nu au unde să doarmă, oamenii au făcut cale întoarsă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite