Bistriţa: Medicii de familie din judeţ nu mai protestează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma protocolului semnat ieri după-masă,  între Ministerul Sănătăţii Publice, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Colegiul Medicilor, cadrele medicale din judeţ vor  continua să consulte pacienţii gratuit.

Pacienţii nu vor trebui să plătească consultaţiile la cabinetele medicilor de familie şi vor putea beneficia şi de eliberarea de reţete compensate sau gratuite. Totul, după ce medicii au acceptat să semneze contractul cadru pe 2009, doar dacă acesta nu va conţine prevederile care i-au nemulţumit.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Bistriţa-Năsăud, Niculina Rus, spune că, de astăzi, medicii de familie îşi desfăşoară activitatea în mod normal. ,,La nivel naţional, s-a semnat o convenţie prin care a fost stabilit un act adiţional la contractele din 2008. Mai exact, se vor prelungi contractele de anul trecut, până la semnarea celor de anul acesta. Astfel, medicii de familie vor activa ca şi până acum. Pacienţii nu au motive să se sperie”, explică Niculina Rus.
Medicii nu mai închid cabinetele

Nemulţumiţi de unele prevederi conţinute în contractul-cadrul din 2009, medicii de familie au ameninţat că vor închide cabinetele, din 1 aprilie. La Bistriţa, cei 140 de  medicii de familie au hotârt ieri, înainte de semnarea protocolului naţional, că nu vor percepe bani pentru consultaţiile medicale, dar că vor fi nevoiţi, în schimb, să elibereze reţete şi trimiteri contra cost. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite