Bistriţa: Concurs „Lumea Satului” pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii bistriţeni pot participa la un spectacol-concurs pe tema „Lumea Satului”, care face parte din  proiectul cultural-artistic „Vreau să evoluez...daţi-mi cultură” .

Concursul la care pot participa elevii din clasele V-VIII şi  IX-XI va cuprinde şase părţi. Aceştia trebuie să realizeze şi să prezinte un film documentar de 15 minute care să cuprindă aspecte arhitecturale şi existenţiale din satul tradiţional românesc, maghiar sau german. O a doua parte este cea de interpretare a unui cântec sau a unui joc românesc, maghiar sau german şi prezentarea costumelor populare purtate de echipă. Invitarea unui artist popular  care să susţină echipa este şi ea o condiţie a concursului. În plus elevii vor trebui să realizeze o prezentare de produse din bucătăria tradiţională românească, maghiară şi germană. Iar proba finală este cea de dezbatere pe teme din portofoliile realizate de echipele participante.

Concursul se va desfăşura în data de 23 mai la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” şi este organizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Înscrierea la concurs se face până în data de 20 mai prin intermediul unuei fişe de înscriere care se trimite la una dintre adresele de e-mail macariedoina@yahoo.com, andrea_pintiliescu@yahoo.com, florinasermesan@yahoo.com. Toate portofoliile realizate de elevii vor fi publicate în volumul “Aspecte arhitecturale ale satului tradiţional”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite