Bistriţa: Comandantul de 10 ani al pompierilor a predat stafeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul Ştefan Condrate, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a predat ieri, oficial comanda unităţii, adjunctului său, Maftei Taloş. În onoarea colonelului Condrate, care a ieşit la pensie după 35 de ani de activitate militară, ISU a organizat ample manifestări.

Condrate  a preluat, în 1999, funcţia de comandant al Grupului de Pompieri Bistriţa, iar, din 2004, a fost numit şef al ISU BN.
Surpriza manifestărilor de ieri l-a constituit oferirea unui steag vechi de 100 de ani, care a aparţinut formaţiei de pompieri civili din Bistriţa în perioada 1891-1909  Cluj. Steagul, care se afla din 1949  în patrimoniul unităţii de pompieri Cluj, a fost dăruit de comandantul acestei unităţi, colonelul Vasile Şomlea.
La eveniment au mai participat şefii celorlalte instituţii din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, o delegaţie a pompierilor voluntari din oraşul german Herzogenrath, înfrăţit cu municipiul Bistriţa, dar şi membri ai familiilor pompierilor bistriţeni. Titlul a fost înmânat colonelului Condrate de oaspeţii germane prezenţi la manifestare. Împreună cu diploma comandantul de un deceniu al pompierilor din Bistriţa a primit şi o cutie de turtă dulce, pentru a avea parte de o pensionare la fel de dulce.

Noul comandant se pensionează şi el


Colonelul Condrate este înlocuit la comandă, pentru foarte puţin timp, de adjunctul său, colonelul Maftei Taloş. Din mai şi noul comandant va fi trecut în rezervă. Înlocuitorul va fi desemnat atunci prin concurs, alături de ocupanţii tuturor funcţiilor de conducere rămase vacante în cadrul ISU Bistriţa-Năsăud.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite