Bistriţa: Bistriţenii nu sunt selectaţi pentru muncă în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană pentru ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) a anunţat pentru luna martie o ofertă de angajare de 500 de locuri de muncitori agricoli în Danemarca. Doar doi tineri din judeţ au fost selectaţi pentru a munci în Peninsula Scandinavă. 

Oferta de muncă din alte ţări decât România pare să fie foarte exigentă cu cei care doresc un asemenea angajament. Astfel, deşi s-au scos la bătaie 500 de locuri în domeniul în agriculturii, în Danemarca, bistriţenii nu s-au arătat interesaţi decât în proporţie de 6% de această ofertă. O posibilă explicaţie ar fibariera de limbă. „Mulţi nu şi-au trimis CV-urile pentru că trebuiau să fie scrise în limba engleză. O altă condiţie este cunoaşterea limbii engleze şi deţinerea unei adrese de e-mail”, spune Adina Preda, consultant Eures, în cadrul AJOFM.

Aproape 30 de CV-uri depuse

Adina Preda spune că o parte din CV-urile depuse de bistriţeni le-a mediat chiar ea, prin serviciul de consultanţă al AJOFM, însă mulţi candidaţi au depus cererile de angajare şi pe cont propriu. „Doar doi au fost selectaţi. Aceştia au plecat la Slatina, săptămâna trecută, unde a avut loc o bursă de locuri de muncă. Cei selectaţi au fost un bărbat de 20 de ani şi o tânără de 24 de ani”, precizează Adina Preda.

Alte oferte, după 1 aprilie


Oferte noi de locuri de muncă în străinătate vor fi făcute publice prin AJOFM, în câteva zile. La nivel naţional, în această lună, s-au organizat trei burse de locuri de muncă, fiind ofertate peste 1.400 de locuri de muncă în ţări ca Spania, Danemarca şi Suedia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite